2.4 C
Berne
lundi 6/02/2023

Presidenti i Konfederatës Ignazio Cassis merr pjesë në konferencën për mbështetjen e popullsisë në Ukrainë

Këshilltari Federal Ignazio Cassis, i ulur në një tavolinë, dëgjon fjalimin e presidentit ukrainas Zelensky të transmetuar në një ekran (Le président de la Confédération Ignazio Cassis appelle à la coordination de l’aide humanitaire pour l’Ukraine)

Bernë, 13 dhjetor (Nefail Maliqi) -Sulmet e udhëhequra nga Rusia kanë shkatërruar gati gjysmën e infrastrukturës energjetike të Ukrainës. Qasja në ujë të pijshëm, si dhe furnizimi me energji elektrike dhe lidhjet e telekomunikacionit janë ndërprerë në shumë vende. Me fillimin e dimrit, situata tashmë e pasigurt e popullsisë përkeqësohet. Konferenca e organizuar në Paris nga Franca dhe Ukraina në mbështetje të qëndrueshmërisë civile të Ukrainës kishte për qëllim diskutimin e ndihmës që do t’u jepej urgjentisht njerëzve të prekur nga lufta në Ukrainë, njofton Le Canton27.ch

Presidenti i Konfederatës Ignazio Cassis mori pjesë në një konferencë në Paris të organizuar nga Franca dhe Ukraina, gjatë së cilës u diskutuan masat konkrete të ndihmës humanitare për popullsinë në Ukrainë gjatë dimrit. Objektivi ishte identifikimi i masave konkrete mbështetëse për katër muajt e ardhshëm në fushat e energjisë, ujit, sigurisë ushqimore, shëndetit dhe transportit, dhe kthimi në rindërtimin e Ukrainës, një temë e iniciuar nga konferenca e Luganos, e cila e bëri atë temën e saj kryesore. korrikun e kaluar dhe që u trajtua sërish në konferencën e Berlinit.

Presidenti i Konfederatës Ignazio Cassis nënvizoi në Paris urgjencën e mbështetjes për popullsinë në Ukrainë. Gjatë vizitës së tij në Kiev (kyiv) në tetor 2022, ai ishte në gjendje të shihte vetë shkallën e dëmit të shkaktuar nga sulmet ruse. Ai iu referua planit të veprimit të ndihmës dimërore të vendosur nga Këshilli Federal dhe miratuar nga Parlamenti, në të cilin 100 milionë franga janë caktuar për të mbështetur projektet urgjente të riparimit të infrastrukturës energjetike dhe për të ndihmuar shumë njerëz në Ukrainë për të përballuar dimrin. Ditët e fundit kamionë nga Su
Isse transportoi gjithashtu 30 gjeneratorë në Ukrainë.
Presidenti i Konfederatës nënvizoi gjatë konferencës se një koordinim i mirë ishte i nevojshëm për një mbështetje efektive nga shtetet. Ky koordinim bazohet gjithashtu në Parimet e Luganos dhe kreu i FDFA përshëndeti vendimin e fundit të shteteve të G7 për të krijuar një platformë për koordinimin e ndihmës së ofruar nga shtetet donatore. Sipas tij, ky koordinim është po aq i rëndësishëm sa besimi, i cili “zhvillohet përmes projekteve tona të përbashkëta dhe zbatimit të reformave konkrete dhe ambicioze”.

Derniers articles

Edhe Kosova në Forumin Ndërkombëtar të Bashkëpunimit në Zvicër 15-16 shkurt Gjenevë

Gjenevë, 6 shkurt -Nën titullin “Edukimi për të ardhmen”, Kongresi Vjetor i Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Zvicrës do t'i kushtohet temës së arsimit dhe do...

Jeta sekrete e kreut të kishës ruse në Zvicër..Prift, spiun i KGB, propagandist dhe mbeshtës terrorin rus mbi fëmijët dhe popullaten civile ne Ukraine

Patriarku Kirill (majtas) me Vladimir Putin gjatë një Bernë, 6 shkurt -Patriarku i Moskës, Kirill I mbron pushtimin e Ukrainës dhe mallkon Perëndimin. Por ai...

Beogradi « njeh » Republikën e Kosovës! E konfirmon qeveria serbe në komunikatën zyrtare (DOC.)

Faqja zyrtare e Qeverisë së Serbisë Prishtine/Beograd, 5 shkurt -Serbia pranon zyrtarisht në komunikimet e saj të publikuara online se Kosova është republikë. Një nga faktet...

Po të ishte dorëzuar Sali Berisha…

Shkruan: Hysni GURRA Nëse Sali Berisha nuk do të ishte ky karakter njerëzor dhe ky karakter politik që është, i cili nuk dorëzohet, nuk trembet,...

Shqipëria do të duhej tërheq ambasadorin e saj nga Beogradi!

Shkruan: Refik HASANI Shqipëria, do të duhej tërheq ambasadorin e saj nga Beogradi, sepse Serbia  gjithnjë po vazhdon të ushqej e helmoj  popullin e vetë,...