14 C
Berne
jeudi 13/06/2024

Policia franceze në Annecy çmonton një rrejtë të gjerë trafikantesh të drogës që nga policia shtetasi shqiptar konsiderohet si “furnizuesi i rrjetit”

Bernë, 8 qershor -Policia franceze në Annecy çmonton një rrejtë të gjerë trafikantesh të drogës i nga policia shtetasi shqiptar që konsiderohet si “furnizuesi i rrjetit”, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch, referuar burimeve te policia franceze.

Trafikimi veçanërisht i dendur i kokainës dhe heroinës ishte i shfrenuar në të gjithë zonën metropolitane Annecy

Pas gjashtë muajsh hetime, policia gjyqësore e Haute-Savoie ishte në gjendje të rrëzonte trafikun e madh të drogës që po mundonte zonën e Annecy, mësuam këtë të premte në një deklaratë për shtyp nga prokurori i Annecy. U bënë disa arrestime, duke përfshirë atë të një shtetasi shqiptar që konsiderohet si “furnizuesi i rrjetit”.

Hapja e hetimeve gjyqësore daton në janarin e kaluar dhe hetimet iu besuan brigadës së drogës të policisë gjyqësore Haute-Savoie. Nga hetimi i tyre u zbulua “trafik droge i drejtuar nga shtetas shqiptarë”, shpjegon prokurori. Rrjeti përbëhej nga « disa ekipe tregtarësh vendas » që drejtuesit i rinovuan « sipas arrestimeve pothuajse javore », specifikon zyra e prokurorit të Annecy.

Droga të blera në Belgjikë ose Holandë
Dhe pikërisht, në krye të këtij rrjeti, “një burrë me kombësi shqiptare i vendosur në rajonin e Lionit”. Ai konsiderohet furnizuesi i rrjetit i kokainës dhe heroinës që shitësit vendas ishin përgjegjës për shitjen « në Haute-Savoie, veçanërisht në sektorin Annecy ». Shqiptari e merrte mallin e tij ose në Belgjikë ose në Holandë.

Derniers articles