4.2 C
Berne
lundi 27/03/2023

Policia e Kosovës sekuestron 3.000 CHF të falsifikuara..

Prishtinë 10 shkurt -Nje burre kosovar i ka raportuar policisë se një person deri më tani i panjohur i ka dhënë një mi (1000) franga zvicerane për ti konvertuar në euro. Policia e Kosovës sekuestron 3 mijë franga zvicerane të falsifikuara, njofton nga Prishtina korrespeodniti i gazets zvicerane ne sqhip Le Canton27.ch

Rasti i frangave te falsifikuara ka ndodhur nme kryeqytetin e Kosovës, rrespektivisht  në rrugën “Dëshmorët e Kombit”

Nga ankuesi janë sekuestruar 1×1000 franga zvicerane të cilat dyshohet se janë të falsifikuara, po ashtu edhe nga dëshmitari janë sekuestruar 2×1000 franga për ekzaminim.

Në lidhje me rastin është konsultuar prokurori i shtetit, rasti vazhdon të hetohet.

Nk este kjo ehart e apère qe polcia kosvare zbulon apo skekuestron franga zvicerane, nse kemi parasysh rastin e fundit në Suharekë  ku policia ku hasi ne 10.200 CHD të falsifikuara. Do shtuar se  Serbia dhe Kosova prijne ne ballkan për falsifikimine monedha zvicerane, sjhrkuan agzeta zvcerane ne shqip Le Canton27.ch

Sipas gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch ne Kosovë nuki kalon vjit qe polcia ne rajon t’mos arrestoj apo t’mos zbuiloj monedha te flasifikuar, simdos fraga zvicerane. Mjaftoine keta tituj te mediave në Prishtinë: “Konfiskohen franga zviceranefalsifikuara në Gjakovë (23gusht 2017); “Polcia e Kosovës arreston kater persona për një thes monedha plot më Franga të falsifikuara” (26 tetor 2018)

Faslfikimi i monedhave zvicerane ne Kosovë, nisi para nje decenie, kur policia kosovare kishte arrestuar dy persona ne vitin 2013 ne Gjilan pasi tek ta gjeten monedha te falsifikuara.

Falsifikimi i monedhave zvicerane me te madhe ndodhe edhe ne Serbi. Te kujotjme se vitine  kaluar policia serbe ka zbuluar nje burre qe paguante prostituat serbe me monedha zvicerane falce.

Burri i ka paguar një gruaje 2000 euro të falsifikuara gjatë takimit të parë dhe më pas 10.000 franga false zvicerane një prostitute tjetër. ” kane shkruar gezatat e Beogradit (Muškarac je platio jednoj ženi 2.000 falsifikovanih evra tokom prvog sastanka, a zatim 10.000 lažnih švajcarskih franaka drugoj prostitutki.), transmeton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Derniers articles

Fabienne Fischer: Shqiptarët e kantonit të Gjenevës nuk janë vetëm shembull integrimi, por edhe ambasadorë të vendit të tyre

Këshilltarja e Shtetit znj. Fabienne Fischer në bisedë me kryeredaktoren e gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch Intervistë me znj. Fabienne Fischer, këshilltare shtetërore, departament...

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna: Kosovarët meritojnë më shumë njohje në Gjenevë dhe Zvicër

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna në bisedë me kryeredaktorin e gazetës zvicerane-shqiptare Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, deputet i Këshillit të Madh të Gjenevës, është një kandidat...

Fabienne Fischer: Les Albanais du canton de Genève ne sont pas seulement un exemple d’intégration, mais aussi des ambassadeurs de leur pays

Conseillère d’Etat Mme. Fabienne Fischer en conversation avec la rédacteur en chef du journal suisse en albanais Le Canton27.ch Interview avec Mme. Fabienne Fischer, Conseillère...

Le député suisse Emmanuel Deonna: Les Kosovars méritent plus de reconnaissance à Geneve et en Suisse

Le député suisse Emmanuel Deonna en conversation avec le rédacteur en chef du journal suisse albanais Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, député au Grand Conseil genevois,...

Nga intervista ekskluzive me ambasadorin amerikan Christofer Hill / Ja cfare thoshte ai dikur për Serbinë, Kosovën dhe Luginen e Presheves dhe cfare sot.. 

Ambasadori amerikan Christofer Hill në bisedë me redaktorinm e gazetes zvicerane ne shqip Le canton27.ch   Bernë, 27 mars -Para 24 vitesh, pikrisht me 6 shkurt...