3.6 C
Berne
samedi 9/12/2023

Platini: Kosova, mund te behet anetare e UEFA-s edhe pa qenë anëtare e OKB-së

Michele Platini, president  i UEFA-s ne vitin 2013  gjate nje bisedë me redakorin e gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Nyon (UEFA) -Zyrtarja e UEFA-s në Nyon  i  ka deklaruar redaktorit te gazetes zvicerane ne shqip le Canton27.ch  se  “gjatë seances dyditore  të Komitetit Ekzekutiv në Stambol është biseduar për Gjibraltarit cka në vitin e ardhshëm do të votohet për anëtarësimin e saj në UEFA…Por, për Kosovën, shprehim keqardhje se as kesaj radhe nuk është biseduar për Kosovën…”

PLATINI GAZETARIT TE LE CANTOIN27.CH : KOSOVA SË PARI NË OKB, PASTAJ NË UEFA

Pyetjes sonë se për cfarë arësye nuk është biseduar edhe për Kosovën, kur dihet se edhe  Gjibraltarit nuk është anëtare  e OKB-së, ajo na u përgjigj shkurt se  “për këtë mund ta pyesni Michel Platinin dhe se vetem ai mund ta dijë pse ?..”

Momentalisht, Kosova nuk mund të bëhet pjesë UEFA-s. Ky kanë qenë konkluzioni i fjalëve të presidentit të organizmit më të lartë të futbollit evropian, Mishel Platini në një intervistë redaktorin e gazetes zivecrane Le Canton27.ch i cili u tregua i bute dhe i drejtpërdrejtë në lidhje me mundësinë e Kosovës për t‘‘u anëtarësuar në UEFA dhe FIFA.

Kosova – Kjo ka shërbyer si një përgjigje e hidhur për mbarë shqiptarët, të cilët prisnin një përgjigje paksa më pozitive se ajo e presidentit të FIFA-s, Jozef Blater. “Unë u kam bërë të qartë disa herë dhe drejtuesve të Federatës së Futbollit të Kosovës përkinder  statuti i UEFA-s është shumë i qartë, mund te ndodhe anetarismi edhe permes votimit, kuptohet me ndryshimin e ligjeve, regullave strikte brenda UEFA-s. Për të qenë anëtari i UEFA-s, nuk eshte e domsodoshme të jesh anëtare e Kombeve të Bashkuara”, i ka pohuar redaktorit të gazetes zivecrane  Le canton27.ch Michele Platini, kyretar i UEFA-s / PJ: 31 mars 2013

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...