12.9 C
Berne
dimanche 23/06/2024

Pierre Maudet jep një shembull të projektit të thjeshtimit administrativ të mbështetur nga lëvizja

Pierre Maudet përfundon mbi komplementaritetin e dy projekteve të LJS për thjeshtimin administrativ dhe një platformë për të vetëpunësuarit dhe nevojën për të konsoliduar bashkimin e aktorëve në degët përkatëse për t’u dëgjuar nga autoritetet

Gjenevë, 23 Prill -Në Libertés et Justice Sociale (LJS), debatuan, madje edhe të dielën (Debati i 16-të) kur të vetëpunësuarit dhe menaxherët e bizneseve të vogla dhe të mesme më në fund kanë pak kohë për të hequr kokën nga timoni dhe për të marrë nga chicanes administrative, njofton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch, gazetari i së cilës e ka ndjekur nga afër këtë debat.

Më pak shkresa dhe më shumë marrëdhënie me klientët, ky është objektivi i masave konkrete që LJS propozon dhe po përgatit t’i paraqesë Këshillit të Madh, bazuar në parimin se duhet t’u besojmë sipërmarrësve.

Debati i 16-të i korporatës në Tom Beers, një kompani birre artizanale. Pikërisht në këtë markë të njohur të Eaux-Vives debatuan Pierre Maudet, Stefan Balaban, Jean-Louis Fazio, Guiseppa Bozzi dhe Grunig Alexandre Ljs me një audiencë të përbërë nga shumë e shumë sipërmarrës.

Thomas, shefi i Tom Beers dhe anëtar i federatës së bareve dhe restoranteve, dëshmon për shqetësimin e tij për rimbursimin e ndihmës për Covid: “kushtet e rimbursimit nuk shpjegohen mirë. Ata që nuk kanë mbyllur dhe kanë bërë dërgesë duhet të kthejnë para, por nuk është shumë e qartë. »

Guiseppa Bozzi, parukierja në Pâquis dëshmon: “Shumë parukierë kanë marrë kredi dhe e kanë gjetur veten për të shlyer. Sot kemi norma që janë në rritje dhe tregtarët janë të shqetësuar. »

Marc, restaurator në Bar Le 22 në Grand Rue, dëshmon për një rrugëtim të vështirë administrativ: “Më duhej të ktheja të gjitha ndihmat sepse i kisha dhënë shumë vonë dokumentet e mia të bilancit të përkohshëm. Ndëshkimi? rimbursim i plotë! Në kohë krize, kuptojmë se institucionet mbeten konvencionale, ku duhet të jenë të shkathëta. Për të mos thënë që kisha kaq shumë vështirësi për të arritur dikë: pa përgjigje, përcjellje etj. dekurajon! « .

Një shef tregon historinë e tij: “Inspektorët e departamentit të tregtisë më thonë që nuk kam të drejtë të shes duhan, më vjen një thirrje. Nuk mund të kontaktoj askënd, pastaj më në fund një telefonatë për të më thënë se jam në gjendje të mirë. Nderkohe kam nje muaj qe nuk kam shitur asgje me deficitin. Shërbimi të cilit i kisha bërë kërkesën nuk e kishte vënë në dijeni shërbimin e inspektimit. Në fund e marr taksën nga shërbimi i tregtisë edhe pse nuk e shisja dot duhanin. »

Pierre Maudet jep një shembull të projektit të thjeshtimit administrativ të mbështetur nga lëvizja:
“Në rastin tuaj, për një autorizim shitjeje do të caktonim një datë nga e cila, pa përgjigje nga administrata, autorizimi do të konsiderohej i lëshuar. Dhe administrata ta tërheqë atë, në rast shkeljeje. Kjo do të lehtësonte punën e kontraktorëve duke rikthyer barrën e ngarkesës. »

“Ka shumë të pavarur që për të shmangur tarifat shtesë i shmangen të besuarve, pasi kur ka probleme thërrasin avokatët dhe të besuarit dhe është vonë. Kjo është arsyeja e projektit të platformës për përkthyes të pavarur. Në përpjekjet e tyre, do të ishte një ndihmë e konsiderueshme. thotë Stefan Balaban, deputet i zgjedhur dhe i besuar i LJS.

Emmanuel dhe Grunig Alexandre Ljs, të dy mekanikë, thonë se, si shumica e pronarëve të bizneseve të vogla, ata janë pjesë e një ombrellë të madhe dege, por nuk ndihen të përfaqësuar. “Organizatat ombrellë mbrojnë ata që paguajnë detyrime të mëdha. Sipas Jean-Louis Fazio, deputet i zgjedhur i LJS dhe marangoz artizan, i cili nuk u mbështet nga ombrella e tij si kandidat për Këshillin e Madh.

Pierre Maudet përfundon për komplementaritetin e dy projekteve të LJS për thjeshtimin administrativ dhe një platformë për të vetëpunësuarit dhe nevojën për të konsoliduar bashkimin e aktorëve në degët në fjalë, në mënyrë që të dëgjohen nga autoritetet.

Derniers articles