22.3 C
Berne
mardi 18/06/2024

Edhe Amerika hedh në mbeturina 15 milionë vaksina

Berne, 3 shtator -Disa portale kosovare Anti-Albin po i vajtojnë 130 mijë vaksina te «skaduara» duke i lënë fajin qeverisë, kurse Amerika, hiq me larg se dje, hodhi posht, në bërllog 15 milionë vaksina të skaduaradmth sa 10-te Kosova, sa ka banorë, raporton gazeta zvicerane Le Canton27.ch
CNN: Hedhen në mbeturina 15 milionë vaksina në Amerikë?! (CNN: 15 million COVID vaccine doses wasted in US, CDC says)
Sipas CNN, 15 milionë doza të vaksinës COVID-19 janë hedhur në Shtetet e Bashkuara.
Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve raportojnë se rreth 3.5% e 438 milionë dozave të dhëna janë dashur të hidhen.
Numbershtë një numër i madh, por sasia është më e vogël se norma e mbeturinave 5% deri 15% që është tipike për vaksinat e ruajtura në shishka me shumë doza.
Një pjesë e problemit është se ato shishe duhet të përdoren shpejt pasi të jenë hapur.

Derniers articles