20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Pas letrës së FMSHE dërguar Asamblesë së 74-ët botërore te Shëndetësisë (WHO) OKB intensifikon aktivitetet në Shqipëri përballë pandemisë

New York, 8 qershor -Ne po ndihmojmë Shqipërinë të krijojë një laborator të ri dhe të ndihmojmë në trajnimin e punonjësve shëndetësorë mbi protokollet e parandalimit dhe kontrollit të infeksionit, njofton gazeta zvicerane ne Shqip Le Canton27.ch

Gjendja dramatike dhe e ndere muajve te fundit perballe pandemise si në Shqiperi ashtu edhe ne Kosovë dhe viset tjera shqiptare ne ballkan, kur koronavirusi ne dite merrte nga dhjetera  viktima, mjeket shqiptare ne Eropë nuk mundën të qëndrojnë duarkryq, por ata u mobilizuan si ne terren ashtu edhe përmes nje ser aktivitetesh dhe kontakteve me organizata nderkombëtare si dhe autoritetet e larta te BE-së dhe OBSH (WHO).

Ne Shqiperi: Që nga dje, 800,000 doza janë administruar

Keshtu, presidentja e Federate se Mjekëve Shqiptarë në Evropë, Dr. Aurora Dollenberg ne fillim të ketij muaji ju drejtua me një leter kreut të Asambelese se 74-ët botërore te Shëndetësisë (WHO) qe po mbahet në Gjenevë, ku eshte kërkuar vaksina dhe perkujdese me te madhe te OBSH ne Kosovë dhe Shqipëri, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Peruja mori më shumë se mbi 710,000 doza përmes COVAX javën e kaluar. Kjo e çon totalin që vendi ka marrë nga COVAX në 1.6 milion që nga marsi. Koordinatori i Përhershëm, Igor Garafulic, tha se COVAX demonstron se si një përgjigje e drejtë globale është e mundur me solidaritet global, duke theksuar mbështetjen e plotë të ekipit të KB për fushatën kombëtare të vaksinave.. » thuhet ne fillim të raportin  e OKB-se derguar sot redakise se gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Nga ana e saj, Shqipëria mori një dërgesë AstraZeneca nga COVAX javën e kaluar. Vendi është vendosur të marrë 120,000 doza nga COVAX në total me synimin për të arritur 20 përqind të popullsisë.

OKB në rajon lufton dezinformimin rreth pandesimise dhe vaksinave

Ekipi i KB vazhdon të mbështesë nevojat sanitare, duke ofruar ndihmë për grupet në nevojë. OKB, po ashtu po lufton gjithashtu dezinformimin me kohe pandemie (The UN team continues to support the health response, providing help to vulnerable groups.  It is also fighting misinformation)

OKB (Covax) mbeshtet Shqiperine ne kohe pandemie. Ndihmon ne ndertimin e nheclaborstori shendetesor (The UN team continues to support the health response.. We are helping Albania set up a new lab and helping to train health..)

Ne po ndihmojmë Shqipërinë të krijojë një laborator të ri dhe të ndihmojmë në trajnimin e punonjësve shëndetësorë mbi protokollet e parandalimit dhe kontrollit të infeksionit,

Ekipi ynë atje po ndihmon azilkërkuesit dhe migrantët që kanë leje qëndrimi për t’u vaksinuar. Ne po punojmë gjithashtu që të kemi azilkërkues që nuk kanë marrë ende leje qëndrimi për t’u përfshirë në planin e vaksinimit. Eshte mjaft e rëndësishme që çdokush, në çdo vend, të marrë vaksinën.

Derniers articles