12.1 C
Berne
dimanche 23/06/2024

Një ekskursion i cunguar i ashtuquajtur « Train des Balkans » skandaloz dhe tendencioz qe injoron gjysmen e ballkanit jo sllavë me një harte te « Serbise se Madhe » ?!

Bernë, 3 maj -Nje udhëtim i ashtuquajtur « Treni basllkasnit » (« Train des Balkans ») vetem shtate dite (23- 30 shtator 2023) me cmim astgranomik prej 3’280.- CHF nga Gjeneva ne Beograd ne « ballkanin » e pergjysmuar dhe te diskrminuar nuk jane te intersuar me shume se gjysma e ballkanasve josllave. te harruar nga organbizatoet e ketij ekskursioni. Ky ekskursion duket se eshte organizuar nga serbet per biznes, ku verehete ne menyre tendcioze qe ka injoruar bukuriti e dhe plazhet me te bukura ne ballkan, ato ne Shqipëri qe viteve te fundit kane vershuar miliona turiste, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Jo vetem kjo, por ky injorim madje edhe diskriminim verehet nga nje harte (skema) te botuar ku verehet « Serbia e Madhe » dmth, Kosova si pjese e Serbisë (?!) gje kjo skandaloze kur dihet se Zvicra, Austria, Krocai dhe Mali i Zi kane njohur shtetin me te ri te Evropës- Republiken e Kosovës, shkruan gazeta zvicerane Le Caton27.ch

Te shkosh ne ballkan e tmos vizitosh alias Moldaviet e Evropës Shqiperine eshte sikur mos me pas qene fare. Nese nuk viziton Tiraen, Prishiten dhe Shkupin mos i tregu ndokujt se ke vizituar ballkanin, nese nuk ka vizituar vendlindjen e Nenë Terezes apo te Skenderbeut, heroitt e madh shqiptare qe cliroi ballkanin dhe Evropen nga Otomanet. Vetem vendet sllave nuk jane i tere ballkani por ne kete ballkanin prej 50 milione banoresh ka edhe jo sllavë!

Sipas gazetes zvicerane Le Caton27.ch « nuk ka ballkan pa Shqiperine, Kosoven dhe Maqedonin e e Veriut. Ky udhetim me mire te ishte emruar « Treni sllav » (Train des Sllaves »)
Eshte ngjajshem sikur që Evrope nuk mund ta konsiderosh, nese nuk viziton Gjenevën, Parisin, Brukselin, Brlinin apo Wienen. Me 3’280 CHF ne Shqiperi mund te qëndrosh jo dhjete dite, por 30 dite (nje muaj) ne hteltel (pesde yje) dhe plazhet shqiptare me te mira dhe lira me të ne ballkan.

Derniers articles