3.6 C
Berne
samedi 9/12/2023

Nje rast i mire per legalizimin e rrymes ne shtepite «ilegale» / Shaban Jashari dhe Basri Memeti gjithnje ne sherbim te qytetareve te Presheves dhe Bujanocit

Presheve 2 tetor -Shaban Jashari dhe Basri Memeti gjithnje ne sherbim te qytetareve te Presheves dhe Bujanocit. Ata edhe pamunderen e bejne te munder!, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Nuk eshte bash gjithecka zih ne Luginen e Presheves, ka njerez qe punojne ne sherbim te qytetareve. Nder ta jane edhe dy shefat e Drejtoratit të Urbanizmit në komunen e Preshevës (Shaban Jashari) dhe Bujanocit (Basri Memeti).

Sipas tyre interesimi i qytetarëve të dy komunave për shfrytëzimin e mundsisë për ti kyqyr në rrjetin elektrit shtëpit e ndërtuara pa leje dhe të pa legalizuara është i knaqshëm, ku deri me sot në komunën e Preshevës janë marë mbi 500 leje (aplikacione) ndërsa në komunën e Bujanocit mbi 300 sosh.

Kjo gje deshmon se shqiptaret ne keto vise jo vetem se kane ndermend me ik, por shume sish po kthehen, po ndertojne shtepi te reja. Thene shkurt Lugina e Presheves po rritet!

Pra, bashkrvrndas te nderuar, nxitoni, se keni kohe vetem edhe 15 dite ta legalizoni rrymen ne shtepine tuaj «ilegale» mbetet në fuqi afati ligjor i kësaj mundësie me procedurë të lehtsuar.

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...