15.9 C
Berne
samedi 30/09/2023

Paketë e re mjetesh shumëgjuhëshe për migrantët. Aty edhe shqipja 

Gjenevë, 28 mars (Nefail Maliqi) -Si është i organizuar sistemi shkollor në Gjenevë? Çfarë duhet të bëni me fëmijët tuaj në ditët e pushimit? Si të gjeni një punë ose të gjeni një apartament?

Përgjigjet e pyetjeve që çdo i sapoardhur mund t’i bëjë vetes jepen tani në kapsula video dhe fletëpalosje të shkarkueshme në Bonjour Genève, platforma informative e Hospice général dedikuar migrantëve të caktuar për ta në Gjenevë, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju referuar HG

Seksioni i dedikuar shkollës ekziston edhe në shqip, spanjisht dhe portugalisht për t’iu përgjigjur një kërkese nga Departamenti i Mësimit Publik (DIP).

Informacioni i prodhuar nga Hospice i Përgjithshëm së bashku me përfituesit dhe partnerët jepet në skicë në videoklipe dhe në detaje në fletëpalosje. Prandaj, të dy llojet e mbështetjes janë plotësuese. Ato janë të strukturuara në gjashtë tema:

1. punë
2. shëndeti
3. banimi
4. shkolla
5. fëmijëria
6. Axhenda Zvicerane e Integrimit.

Për ta bërë sa më të lehtë aksesin në informacion për të sapoardhurit, fletëpalosjet dhe video kapsulat janë në dispozicion në dhjetë gjuhë:

anglisht,
arab,
dari,
frëngjisht,
kurde,
rusisht,
tamile,
Tigrinja,
Turk,
dhe ukrainas.
Seksioni i dedikuar shkollës ekziston edhe në shqip, spanjisht dhe portugalisht për t’iu përgjigjur një kërkese nga Departamenti i Mësimit Publik (DIP).

Fletët e ndryshme mund të printohen nga Bonjour Genève.

Ky informacion është pjesë e informacionit parësor, një nga shtyllat e Agjendës së Integrimit Zviceran (AIS) dhe materialet janë financuar nga Zyra për Integrimin e të Huajve (BIE).Primo-info

Derniers articles

Ne diten e stome 30 shtator 1912 nisi mobilizimi për luftën e parë ballkanike. Serbia kishte okupuar tokat shqiptare, Kosoven dhe Maqedonine

Luftërat Ballkanike janë emri i dy luftërave ndërmjet shteteve ballkanike në vitet 1912 dhe 1913. Luftërat u motivuan nga dëshira e shteteve ballkanike për...

Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit: Largo trupat nga brezi kufitar me Kosoven!

Shkruan Edit HARXHI, diplomate Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit të largojë trupat dhe armatimet e rënda nga...

Europol mbeshtet BE per nje hetim mbi sulmin e terroristeve serbe ne Kosove

Berne, 29 shtator -Deshtimi i invasioni te Serbise ne Kosove permes nje grupi terroristesh te dielen e kaluar ka shqetesuar mbare komunitetin nderkombetar, perfshire...

Zyrtare nga Haga: Kontribuesi me i madh i gjykates speciales SHBA-te dhe Zvicra. Rusia dhe Serbia nuk japin asnje cent. Kosova ja cfare po...

Per te funksionuar normal Gjykata soeciale per krime ne Kosove padyshim nevoitet nhe buxhet te majme, kuptohet nga komuniteti nderkombetar. Po cilat vende jane...

Berne, Mbrojtja ajrore e blinduar me nje kupolë hekuri mbi Zvicer

Berne, 28 shtator -Raporti ushtarak zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast sulmi. Një dokument i ushtrisë zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast të...