19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

Një iniciativë e mirë e Emira Selimit që kërkon mbështetje për pasurimin e bibliotekës së Manastirit me librin shqip

Berne, 17 dhjetor -Pë cdo vit me 14 nentor shqiptaret ne ballkan dhe diaspore shenojne dhe kremtojne diten e Alfabetit te gjuhes shqipe.  Por shume pak kane nuk kane shtuar pyetjhe se qendra e alabnetit tone kombëtar (Mnasitri) a ka ndonje bilioteke ne gjuhen shqipe.  « Shqiptarët në qytetin e Manastirit nuk kanë as shkollë shqipe por as edhe libra!.. » ka thëne e shqtesuar kolegja jone Emira Selmi për gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch  e cila ka ndermarur nje inciative gjithkombetare që kërkon mbështetje për pasurimin e bibliotekës së Manastirit me librin shqip.

« Iniciativa ime e vetme është që në Manastir të kemi një bibliotekë të vetme shqiptare që shqiptarët atje të kenë mundësi të lexojnë dhe, sado pak ta mbrojnë gjuhën shqipe,  të mbrohen nga asimilimi. Ate e kemi hapur katin e tret ne muze.. Thënë, shkurt, aty ku s’ka libra shqip, aty rrezikohet e ardhmja jone kombëtare! » ka thne ne vazhdim znj.Selimi.

Emira Selimi: Aty ku s’ka libra shqip, aty rrezikohet e ardhmja jone kombëtare! 

Aucune description disponible.Biblioteka e Universitetit tim « Max van der Stoel » – library SEEUdhuroi libra dje për formimin e kësaj biblioteke, për këtë mbështetje falenderime të veçanta shkojnë për Silvete Osmani bibliotekistën tonë.

Nje falemnderim i takon edhe gazetarit tone nderkombetar ne Gjeneve Nefail Maliqit i cili po mbeshtet iniciativen tone ne gjitha format, per ta pasuruar biblioteken me libra shqip dhe literature nderkombetare, per lirine e mediave, pastaj nga OKB mbi te Drejtat e Njeriut dhe funksionimin e shtetit zviceran, si shembull ne bote per demokraci dhe tolerance. Pastaj per avancimin e te drejtave te femrave dhe pjesemarrja tyre ne institcionet shteterore, kombetare dhe nderkombetare etj..

«Shqiptarët e Shqipërisë dhe të Kosovës kanë qënë krah hapur në çdo sfidë që unë kam kërkuar ndimë, qoftë edhe ajo profesionale. Unë qëllimit tim çdo ditë e më shumë po ia arrijë, por fal jush. Për herë të parë publikisht dua të shprehem që tre vitet e fundit përkrahjen maksimale e kam pasur nga Shqiperia, Kosova dhe dihet nga diaspora.. » ka thene znj. Emira Selimi per gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Në Tiranë neve na kanë mbetur edhe shumë libra që dje për fat të keq nuk kemi mundur t’i sjellim në Manastir, por që ato libra janë të manastirasve dhe ato do vinë patjetër. Për ndimën nga Shqipëria që më dhuruan për ta formuar bibliotekën në qytetin e Manastirit falenderoj Maniakët e Librit dhe Adriatik Kurti.

Për fund, Emira Selimi e cila njeh 3-4 gjuhe boterore eshte tudente e shekncave politke për mardhënje nderkombëtare në SEEU. Pos iniciativeds për pasurimine bib.iotekes me slibrfa sne shqip ne Manastir ajo me disa kolegë esjte në pregaditje të një emisioni hulumtues pêr asimilimin e shqiptareve në Maqedoni.

Biblioteka në Manastir çdo muaj do mbushet me libra. Dhuroni libra edhe ju!

Derniers articles