3 C
Berne
mardi 21/03/2023

Një ditë shumë produktive në komunën e Preshevës

Shkruan: Hajrullah Ceku, minister

Kënaqësi dhe nder i veçantë të takohesha me Kryetaren e Komunës, Ardita Sinani, Kryetarin e Këshillit Nacional të Shqiptarëve, Ragmi Mustafa dhe zyrtarë të tjerë.

Bashkë diskutuam për sfidat, planet dhe projektet që do të ndikonin në përmirësimin e jetesës në qytetarëve, veçanërisht për të rinjtë.

U dakorduam që të koordinojmë një bashkëpunim të mirëfilltë dhe konkret në fushën e kulturës, rinisë dhe trashëgimisë kulturore. Të përdoret trashëgimia kulturore si mjet për revitalizim socio ekonomik, nxitje të punësimit dhe gjallërim të jetës në përgjithësi, që të rinjtë të shohin prespektivë në vendin e tyre.

Vizituam edhe Shtëpinë e Kulturës, zyrën e përfaqësuesve të të rinjve të Preshevës, shoqatën kulturore artistike “Presheva”, Bibliotekën e qytetit dhe RTV Presheva. Ishte kënaqësi të shoh nga afër punën dhe angazhimin e tyre për të ruajtur dhe promovuar traditat dhe kulturën shqiptare.

Kryetaren Ardita Sinani përgëzova për angazhimin, vendosmërinë dhe punën që po bënë për zhvillimin e Preshevës.

Derniers articles

Shefi OKB-se mbeshtet marreveshjen e Ohrit mes dy shteteve fqinje Kosoves dhe Serbise

Berne, 20 mars -Sekretari i Përgjithshëm mirëpret njoftimin e fundit nga Bashkimi Evropian për një marrëveshje nga palët për zbatimin e Marrëveshjes për rrugën...

Nga Brukseli ne Ohër, Zotimi gojor ka peshe!..

Shkruan: Muhamet MAVRAJ Zotimi gojor ka peshe, por eshte dicka tjeter nga nenshkrimi i dokumenteve. Dialogu, bisedimet, takimet jane me te mira sesa izolimet ose konfliktet...

Përfunduan diskutimet maratonike në Ohër mes Kurtit dhe Vucicit nën patronazhin e BE-së. Arrihet marreveshje, por presidenti serb refuzoi te nenshkruaj

Oher, 18 mars -Rundi i bisedimeve maratonike mes liderëve të Kosovës dhe Serbisë pas 12 oresh ka përfunduar. Mesohet se ka një dakordim mes...

Le Conseil fédéral adopte le rapport sur l’exercice du droit de vote depuis l’étranger

Berne, 17 mars Lors de sa séance du 17 mars 2023, le Conseil fédéral a adopté un rapport sur l’exercice du droit de vote...

Këshilli Federal miraton raportin për ushtrimin e të drejtës së votës nga jashtë

Bernë, 17 mars –Gjatë mbledhjes së 17 marsit 2023, Këshilli Federal miratoi një raport për ushtrimin e të drejtës së votës nga zviceranët jashtë...