15.2 C
Berne
samedi 30/09/2023

Nje delegacion i Gazetarëve Evropian nga Brukseli dhe përfaqësues të organizatave nga Strasbourgu dhe Gjeneva zbarkojne ne Tirane. Edi Rama megjithate i takon perfaqesuesit e shoqatave evropiane te gazetareve

Bruksel, 17 nentor -Pas nje misioni tre diore ne Kosove,  partnerët e Platformës për Sigurinë e Gazetarëve të Këshillit të Evropës se bashku me kreret e shoqatave te gazetareve evropiane dhe perfaqesues te organizatave nderkombëtare nga Brukseli, Strasbourgu dhe Gjeneva sot kane arritur ne Shqipëri. Ata do te wendrojne dy dite ne Tirane për të vlerësuar gjendjen aktuale të lirisë së mediave, mbrojtjen e gazetarëve, njofton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Federata Evropiane e Gazetarëve (EFJ) do t’i bashkohet misionit së bashku me NENIN-19, Komitetin për Mbrojtjen e Gazetarëve, Unionin Evropian të Transmetuesve, Qendrën Evropiane për Lirinë e Shtypit dhe Medias, Institutin Ndërkombëtar të Shtypit dhe Reporterët pa Kufij.
Organizatat partnere do te zhvillojne nje ser takimesh me kryeministrat përkatës, ministra, përfaqësues të komisioneve parlamentare të medias, autoritetet gjyqësore, zyrtarët lokalë, organet rregullatore, transmetuesit publikë dhe organizatat e shoqërisë civile.

Gjatë këtij lloj misioni, pas Kosoves sot kreret e shoqatave nderkombetare te gazetareve kane arritur ne Tirane. Nga pala shqiptare, ata do te takojme kryeministrin Edi Rama neser ne ora 09:00 edhe pse fillimisht nje takim i tille ishte refuzuar.

“Kem edhe takime të planifikuara dhe të konfirmuara me organizata gazetarësh, gazetarë dhe botues, autoritete gjyqësore, parlamentarë, rregullatorë, ambasadorë europianë, autoritetet policore, kryetarin e Bashkisë së Tiranës, komisionerët e informacionit… » ka thëne për gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch z.Ricardo Gutierrez, sekretar i përgjithshem i Federates se Gazetarëve Evropian (EFJ) me seli ne Bruksel.

Gazeta zvicerane Le Canton27.ch po ashtu ka mesuar se gjate qendrimit ne Tiranë delegacioni prej dhjete anetaresh gjate misionit te tyre do të takohen gjithashtu me gazetarë dhe shoqata të gazetarëve me qëllim të vlerësimit të situatës në lidhje me sigurinë e gazetarëve dhe lirinë e mediave në Shqipëri.

Misioni dydiore ne Shqipëri i krereve te shoqatave te gazetareve evropiane me perfaqesues te organizatave nderkombëtare nga Brukseli, Starsbourgu dhe Gjeneva synon të adresojë sulmet kundër gazetarëve, vrasjet,  rastet e mosndëshkimit, kërcënimet ligjore dhe aspekte të tjera të lidhura me sigurinë e gazetarëve, pavarësinë e mediave dhe transmetuesve të shërbimit publik.

Pas misionit, partnerët e Platformës për Sigurinë e Gazetarëve të Këshillit të Evropës do të bëjnë publike rezultatet e misionit të tyre në Shqipëri, duke përfshirë rekomandimet për qeveritë dhe politikëbërësit.

Pas tere ketij aktiviteteti, takime dhe bisedime e me personalitet dhe organizatat ne Kosove e Shqiperi do të mesoni me shume gjate konferences per shtyp të planifikuara për t’u mbajtur më 18 Nëntor në h. 14.30-15:30 në Hotel Rogner në Tiranë.

Derniers articles

Ne diten e stome 30 shtator 1912 nisi mobilizimi për luftën e parë ballkanike. Serbia kishte okupuar tokat shqiptare, Kosoven dhe Maqedonine

Luftërat Ballkanike janë emri i dy luftërave ndërmjet shteteve ballkanike në vitet 1912 dhe 1913. Luftërat u motivuan nga dëshira e shteteve ballkanike për...

Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit: Largo trupat nga brezi kufitar me Kosoven!

Shkruan Edit HARXHI, diplomate Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit të largojë trupat dhe armatimet e rënda nga...

Europol mbeshtet BE per nje hetim mbi sulmin e terroristeve serbe ne Kosove

Berne, 29 shtator -Deshtimi i invasioni te Serbise ne Kosove permes nje grupi terroristesh te dielen e kaluar ka shqetesuar mbare komunitetin nderkombetar, perfshire...

Zyrtare nga Haga: Kontribuesi me i madh i gjykates speciales SHBA-te dhe Zvicra. Rusia dhe Serbia nuk japin asnje cent. Kosova ja cfare po...

Per te funksionuar normal Gjykata soeciale per krime ne Kosove padyshim nevoitet nhe buxhet te majme, kuptohet nga komuniteti nderkombetar. Po cilat vende jane...

Berne, Mbrojtja ajrore e blinduar me nje kupolë hekuri mbi Zvicer

Berne, 28 shtator -Raporti ushtarak zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast sulmi. Një dokument i ushtrisë zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast të...