20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Kampionit Boteror 2022 ne Katar nis me Bismilah, me vargje te Kuranit

Doha, 20 nentor -Fëmijët duke recituar Kuran në ceremoninë e hapjes së Stadiumit të Katarit

Katari inkorporoi kulturën islame duke përfshirë 100 fëmijë Hafiz e Kuran në ceremoninë e hapjes së stadiumit Al-Bayt, njfotn gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Mashallah: Nuk lejohet shitja e alkoolit në stadiumet e Kupës së Botës të Katarit

Katari ka inkorporuar kulturën e tij islame dhe ka shfaqur traditat e tij islame duke inauguruar stadiumin e sapondërtuar të futbollit për Kupën e Botës FIFA 2022, duke ftuar 100 fëmijë Hafiz e Kuran në stadium.

Fëmijët u panë duke recituar ajetet e Kuranit të Shenjtë në stadium teksa kishin veshur veshjet tradicionale në fushë. Vetë stadiumi është projektuar që t’i ngjajë një Gahfiya, kapela tradicionale islame e veshur nga burrat myslimanë.

Jo koncerte, shëtitje me modele, muzikë, kërcim, por një mënyrë tradicionale për të hapur stadiumin e ri për Kupën e Botës FIFA 2022.

Gjatë ceremonisë së Kampionatit Botëror u lexuan kjo pjese (ajet) nga Kurani
« O ju njerëz, vërtetë ne ju krijuam juve prej një gruaje dhe një burri, ju bëmë popuj e fise që të njiheni mes veti dhe s’ka dyshim se te Allahu më i ndershmi ndër ju është ai që më tepër është ruajtur, e Allahu është shumë i dijshëm dhe hollësisht i njohur për çdo gjë… » (El-Huxhurat:13)
Sot ka nisur Kampionati Botëror “Qatar 2022”
Për një muaj rresht adhuruesit e futbollit do të përjetojnë emocione të papërshkrueshme.
Ndeshja e parë do të luhet nga ora 17:00, nës mes të organizatorit dhe Ekuadorit. Në ceremoninë e hapjes do të jetë edhe një pjesë e veçantë.
https://www.youtube.com/watch?v=h1sI95SiJNc

Derniers articles