1.4 C
Berne
jeudi 30/11/2023

Nënshkruhet memorandumi i mirëkuptimit ndërmjet Kosovës dhe Norvegjisë

Prishtine 28, shkurt -Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës, Qeveria e Mbretërisë së Norvegjisë, e përfaqësuar nga Ambasada e Mbretërisë Norvegjeze në Prishtinë, dhe Grupi për Hulumtimin e Politikave Ballkanike sot ne Prishtine kane nënshkruan Memorandumin e Bashkëpunimit që ka për qëllim forcimin e politikave, ngritjen e kapaciteteve dhe rritjen e bashkëpunimit me institucionet e tjera, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch duek ju rferuar burimeve ngas amabsada norvegjeze ne Prishtinë.
Shkruan: Belinda MEHANA 
Memorandum of understanding signed between Kosovo and Norway
Memorandumi i nënshkruar nga zëvendësministri i Punëve të Jashtme dhe Diasporës, z. Kreshnik Ahmeti, ambasadori norvegjez, z. Jens Erik Grondahl, si dhe drejtori ekzekutiv i Grupit për Hulumtimin e Politikave Ballkanike, z. Naim Rashiti, në mbështetje të kapaciteteve dhe efikasitetit të Kabinetit të Ministres, për zbatimin e një agjende reformuese dhe përparimit të agjendës evropiane të Republikës së Kosovës,  që ka për qëllim forcimin e politikave, ngritjen e kapaciteteve dhe rritjen e bashkëpunimit me institucionet e tjera.
Sipas zëvendësministrit Ahmeti, me këtë Memorandumi Bashkëpunimi, palët pajtohen të hyjnë në një bashkëpunim që ndër të tjera do të përfshijë edhe mbështetjen për rekrutim të ekspertëve në fushat me interes për Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporë së Republikës së Kosovës, duke përfshirë bashkëpunimin me institucionet vendase dhe ndërkombëtare.
Ambasada Mbretërore Norvegjeze në Prishtinë do të ofrojë për ekspertët e kontraktuar mbështetjen financiare, derisa palët nënshkruese do të krijojnë komunikim të rregullt për të rishikuar, vlerësuar dhe forcuar bashkëpunimin dhe zbatimin e Memorandumit të Mirëkuptimit, i cili nga sot, do të mbetet në fuqi deri në dhjetor të vitit 2023.

Derniers articles

Poetja e re Cerazela Kondi vjen me tri poezi te reja nga libri i ardhshem i saj

Nga nektari i poezisë - Cerazela Kondi Ku je? Jam aty ku ti kurre nuk kerkove. Atje ku ti humbe. Jam loti qe ti nuk qave. Jam vuajtjet qe ti kurre si...

Presheva bëhet edhe me një kuadër në perendim. Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi

Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi. Ajo posa ka diplomuar në Fakulltetin e Steyr, që quhet Controlling, Rechnungswesen...

Specialja nga Haga nuk e komenton protesten. Ata thone se dihen qendrimet tona: Ne nuk jemi kunder UCK-se por individeve!

Hagë, 30 Nëntor -Vizita e djeshme e kryetares së Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, nuk u prit mirë nga nje grup i vogël në Kosovë. PSD...

Krerët e Interpol-it shqiptar në Asamblenë e Përgjithshme në Vienë flasin për ATV pas takimit me presidentin e INTERPOL-it gjeneralmajor Ahmed Naser Al-Raisi

Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te policise se shtetit shqiptarë për Marëdhenieve nderkombëtare, në bisede me gazetarin Nefail Maliqin, te derguarin tonë tone ne...

Jeta dhe cmimet me ne Shkup, megjithate dallojne nga ato ne Tiranë, Beograd apo Zagreb

Berne, 29 nentor -Më pak të famshëm se Spanja apo Tajlanda, kryeqytetet e Evropës Juglindore po e gjejnë gradualisht vendin e tyre në "listën...