7.5 C
Berne
vendredi 31/03/2023

Në Zvicër, nga 7 prilli vetë-testet janë në dispozicion në barnatore

Mimnsitri i Shendetesise (OFSP) ne Zvicer z.Alain Berset ka njoftuar  sot se « vetë-testimi në shtëpi së shpejti do të miratohet dhe do të jetë në dispozicion. Sipas autortieve nga Berna zyrtare, në Zvicër, testet bëje vetë për të zbuluar inmfektimin e mundshëm me koronavirus do të jenë në dispozicion në barnatore nga 7 Prilli.. » ka njoftuar  këshilltari Federal Alain Berset bëri deklaratën në « Rundschau » në kanalin gjermanfolës SRF të Shtunën, trasnmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

Ministri i Shëndetësisë sqaroi se « sasi të mira » do të jenë në dispozicion nga 7 Prilli. Pas kësaj, do të jetë e mundur të merrni këto teste më shpejt dhe më shpejt.

Gjithmonë ka mungesa në një pandemi. Kjo është arsyeja pse duhet pak kohë që gjithçka të funksionojë si duhet, vazhdoi Alain Berset. Por kjo do të ndodhë shumë shpejt, për fat të keq jo para Pashkëve. « Ne jemi, megjithatë, një javë para afatit. »

Në pritje të miratimit

Dihet tashmë se Roche dhe Siemens do të aplikojnë në Institutin Swissmedic për Produkte Terapeutike për autorizim për të përdorur vetë-testet e tyre pasi OFSP miraton testet e tyre të shpejta për përdorim profesional. Dy kompanitë farmaceutike e konfirmuan këtë për agjencinë e lajmeve Keystone-ATS.

Zanella paraqiti një kërkesë për një test pështymë në OFSP në 21 Janar. Zanella është një partner biznesi i Shoqërisë Gjermane për Kërkimin, Zhvillimin dhe Shpërndarjen e Diagnostikës në Sistemin e Dhurimit të Gjakut. Ky test është aprovuar tashmë në Gjermani dhe Austri. Një përgjigje nga OFSP është ende në pritje.

Derniers articles

Berna dhe Tirana nënshkruajnë marrëveshje deri në 2026! Financim e digjitalizimit te KQZ me 1.2 milione CHF

Titane, 24 mars -Në kuadër të bashkëpunimit për dixhitalizimit, Tirana ka nënshkruar sot marrëveshje nje marreveshje me autoritet e Bernes deri në 2026 me...

Historike, emri i Kosovës, për herë të parë pas 20 vitesh, nuk permendet ne raportin e OKB-së anti drogë. Ja cfare thuhet për Shqiperine...

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Sipas raportit të OKB-së, Shqipëria dhe Serbia bëjnë kontrabande të hapur të drogës, Kosova nuk përmendet pas 20 vitesh

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Ramazani ne burgun e Scheveningenit / Nga Haga tregojnë se Thaci, Veseli dhe te tjerët a po agjërojnë…

Hagë, 30 mars -Njerezit, ata te komuniteti muslimanë ne lufte e ne burgje kane mbajtur ramazanin. Edhe në luften e fundit perballe Serbise lufëtarete...

Rekord: Diaspora shqiptare nga Zvicra vitin e kaluar ka dërguar në Kosovë rreth 100 milionë CHF

Prishtinë, 30 mars -Diaspora vazhdon të luaj një rol shumë të rëndësishëm në ekonominë e Kosovës. Përgjatë një viti nga mërgimtarët dërgohen para të...