15.3 C
Berne
jeudi 23/03/2023

Në Zvicër me 28 Nëntor referendum: Qytetaret votojnë, vendosin të vazhdohet apo jo me vaksinimin?

Bernë, 4 nentor -Votimet e 28 Nëntorit: Fletët e votimit: Por,  ku shkoi certifikata? Kundërshtarët e ligjit Covid denoncojnë manipulimin e Konfederatës për të mashtruar votuesin për shkak të titullit të pyetjes në materialin e votimit, shkruan gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Votimet e 28 Nëntorit: Fletëvotimet për mosmarrëveshje: Ku shkoi certifikata? Kundërshtarët e ligjit Covid denoncojnë manipulimin e Konfederatës për të mashtruar votuesin për shkak të titullit të pyetjes në materialin e votimit.

Konkluzioni i kundërshtarëve: është një marifet t’i fshehësh popullit se çfarë voton realisht duke fshehur pikat e kritikuara për të drejtuar votën drejt po. « Kjo është arsyeja pse ne kemi paraqitur një ankesë në Kancelarinë Federale, » thotë komiteti. Ky i fundit i përgjigjet shkurt: “Nuk jemi ne, është Parlamenti”.

Avant de lire la question à haute voix, il faut prendre une grosse respiration.Kjo është e vërtetë dhe duhet të kthehemi në fund të shkurtit të këtij viti. Këshilli Federal po paraqet propozime për ndryshime në ligjin Covid-19 që kanë të bëjnë me të gjitha pikat e përmendura në titullin e votimit të nëntorit. “Në atë kohë, certifikata Covid nuk ishte pjesë e projektit”, konfirmon kancelaria. Prandaj, me marrjen e propozimeve, Parlamenti dha titullin që njohim sot. Mirëpo, ndërmjet këtij depozitimi dhe votimit përfundimtar të zyrtarëve të zgjedhur, vërtetimi hyri në lojë… por me propozim të vetë Parlamentit dhe jo të Këshillit Federal.

Kjo është e vërtetë dhe duhet të kthehemi në fund të shkurtit të këtij viti. Këshilli Federal po paraqet propozime për ndryshime në ligjin Covid-19 që kanë të bëjnë me të gjitha pikat e përmendura në titullin e votimit të nëntorit. “Në atë kohë, certifikata Covid nuk ishte pjesë e projektit”, konfirmon kancelaria. Prandaj, me marrjen e propozimeve, Parlamenti dha titullin që njohim sot. Mirëpo, ndërmjet këtij depozitimi dhe votimit përfundimtar të zyrtarëve të zgjedhur, vërtetimi hyri në lojë… por me propozim të vetë Parlamentit dhe jo të Këshillit Federal.

Që formulimi i pyetjes është i paplotë është fakt. Por duhet theksuar gjithashtu se broshura e dërguar me materialin e votimit përmban 16 herë paraqitjen e fjalës “certifikatë” mbi dhjetë faqet që i kushtohen ligjit Covid. Nëse shteti do të kishte dashur qëllimisht t’ia fshihte popullit këtë pikë të përmbajtjes së votës për ta manipuluar, do të kishte dështuar.

Derniers articles

Ish-presidenti i Kosovës Behgjet Pacolli: Kenia ka marrë vendim për njohjen e pasaportës së Kosovës!

Kryetari i AKR-së, Behgjet Pacolli ka njoftuar se Republika e Kenias ka marrë vendim për njohjen e pasaportës së Kosovës Pacolli ka shtuar se Kenia...

Zelensky uron Ramazanin: Le të na ndihmojë lutja ndaj të pafeve rusë

Kirv, 23 mars -Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka uruar besimtarët myslimanë për muajin e Ramazanit, me mesazhin që Ukraina “të pastrohet nga e...

Edhe kjo ndodhe: OKB përshëndet një marrëveshje te paarritur?! Në vend qi t’i bëj presion Vucicit qe refuzoi te nënshkruajë marreveshjen mes Kosoves dhe...

Stop the caressing of the UN and the EU towards Serbia and Vucic!.This also happened: The UN welcomes an unreached agreement?! Instead of putting...

EULEX demanton disa media se Sylejman Selimi qenka marrur ne pyetje

Prishtine, 22 mars -Sot ne disa media është raportuar se Sylejman Selimi, ish-komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës qenka intervistuar sot nga...

Pasi, Vucic tha se do ta pengoj Kosoven në OKB, zyrtaret e kësaj organizate nderkombëtare tregojnë se kush vendos për antetarësimin e Kosovës ne...

New York -Çështja e perspektivës së Kosovës për anëtarësi në BE dhe OKB është ringjallur me nisjen e dialogut politik në vitin 2012. Në...