1.4 C
Berne
jeudi 30/11/2023

Në Kosovë, gjenden mijëra franga zvicerane të falsikuara në një bankë

Prishtinë, 2 tetor -Policia e Kosovës ka njoftuar se në një bankë në Suharekë dyshohet se janë deponuar 10 mijë e 200 franga zvicerane të falsifikuara. Rasti ka ndodhur ne fund te javes se kaluar, njofton nga Prishtina korrespendenti i gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Redaksia nga policia kosovatre ka mesuar se, ankuesi mashkull kosovar – zyrtar i një filiali bankar ka raportuar se një burr, punëtor i një këmbimoreje, ka deponuar  10.200 CHF (dhjetë mijë e dyqind) si dhe 51×200 kartë monedha të cilat dyshohet të jenë të falsifikuara.

Serbia dhe Kosova prijne ne ballkan për falsifikimine monedha zvicerane ..

Sipas gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch ne Kosovë nuki kalon vjit qe polcia ne rajon t’mos arrestoj apo t’mos zbuiloj monedha te flasifikuar, simdos fraga zvicerane. Mjaftoine keta tituj te mediave në Prishtinë: « Konfiskohen franga zviceranefalsifikuara në Gjakovë (23gusht 2017); « Polcia e Kosovës arreston kater persona për një thes monedha plot më Franga të falsifikuara » (26 tetor 2018)

Faslfikimi i monedhave zvicerane ne Kosovë, nisi para nje decenie, kur policia kosovare kishte arrestuar dy persona ne vitin 2013 ne Gjilan pasi tek ta gjeten monedha te falsifikuara.

Falsifikimi i monedhave zvicerane me te madhe ndodhe edhe ne Serbi. T ekujotjme se ne vit shkrutine keitj viti polcia serbe ka zbuluar nje burre qe paguante prostitzuat serbe me monedha zvicerane falce « Burri i ka paguar një gruaje 2000 euro të falsifikuara gjatë takimit të parë dhe më pas 10.000 franga false zvicerane një prostitute tjetër.  » kane shkruar gezatat e Beogradit (Muškarac je platio jednoj ženi 2.000 falsifikovanih evra tokom prvog sastanka, a zatim 10.000 lažnih švajcarskih franaka drugoj prostitutki.), transmeton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

 

 

Derniers articles

Poetja e re Cerazela Kondi vjen me tri poezi te reja nga libri i ardhshem i saj

Nga nektari i poezisë - Cerazela Kondi Ku je? Jam aty ku ti kurre nuk kerkove. Atje ku ti humbe. Jam loti qe ti nuk qave. Jam vuajtjet qe ti kurre si...

Presheva bëhet edhe me një kuadër në perendim. Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi

Shega Behluli nga New Yorku, në Austri poliglote, shembull integrimi dhe suksesi. Ajo posa ka diplomuar në Fakulltetin e Steyr, që quhet Controlling, Rechnungswesen...

Specialja nga Haga nuk e komenton protesten. Ata thone se dihen qendrimet tona: Ne nuk jemi kunder UCK-se por individeve!

Hagë, 30 Nëntor -Vizita e djeshme e kryetares së Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, nuk u prit mirë nga nje grup i vogël në Kosovë. PSD...

Krerët e Interpol-it shqiptar në Asamblenë e Përgjithshme në Vienë flasin për ATV pas takimit me presidentin e INTERPOL-it gjeneralmajor Ahmed Naser Al-Raisi

Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te policise se shtetit shqiptarë për Marëdhenieve nderkombëtare, në bisede me gazetarin Nefail Maliqin, te derguarin tonë tone ne...

Jeta dhe cmimet me ne Shkup, megjithate dallojne nga ato ne Tiranë, Beograd apo Zagreb

Berne, 29 nentor -Më pak të famshëm se Spanja apo Tajlanda, kryeqytetet e Evropës Juglindore po e gjejnë gradualisht vendin e tyre në "listën...