18.8 C
Berne
jeudi 6/10/2022

Ne Gjenevë u mbajt tubim informativ me autoritetet nga qeveria e Kosovës rreth pensioneve të mërgimtarëve

Gjenevë, 23 shtator -Mbrëmë ne Gjenevë, rrespektivisht ne konsulaten e Republikes se Kosovës u mbajt nje tubim informativ me mergimtaret rreth pensioneve te organizuar nga EPER (VD) te drejtuar nga Luljeta Hajzeraj, bashkepunëtore e AGE dhe Migracion
Si mund të marr pensionin jashtë vendit, si të kërkohet pensioni për periudhat e punës jashtë vendit, ku duhet parashtruar kërkesa për kërkim të një pensioni të vjetërsisë? ..ishin keto disa pyetje që per dy ore rresh u debatuan ne tubimin mbrëmshem ne Gjeneve mes autoriteteve nga qeveria e Kosoves, gjegjesisht nga personat kompetent nga Divisioni i pensioneve të jashtme të Kosovës.
Lidhur me pensionet ne Kosovë dhe jashta vendit, ne kete rast ne raport me Zvicrën para pjesemarresve folen Rexhep Bajraktari, minister-keshilltar ne Konsulaten e Gjenevës, Berat Zhinipotoku, udheheqes i divizionit te pensioneve te jashtme dhe Skender Asllani, zv.drejtor i departamentit te pensioneve ne Kosovë.
Pos, gazetareve, pyetje bene edhe mergimtarët drejtuar mysafirëve nga Prishtina, kompetent per pensionet ishin te larmishme, sikur ajo për marrëveshjen se fundit mes Zvicres dhe Kosovës, penskionet e punes, pyetje rreth AVS, atyre te invaliditetit etj..

Derniers articles

Le Canton27.ch nga Praga: Nga punimet e dites se pare te samiti Europian. Dr.Vjosa Osmani dhe Edi Rama po prezentojne denjesisht dy shtet...

Pragë, 6 tetor -Sot ne kryeqytetin cek, në Pragë po mbahet samiti i Komunitetit Politik Evropian. Prr dy dite rresht do qendrojne kokokevme koke lidert evropian...

Le président Bajram Begaj a reçu aujourd’hui les lettres de créance diplomatiques de la nouvelle ambassadrice de Suisse, Ruth Huber

Berne/Tirana, 6 octobre - A partir d'aujourd'hui, la Suisse a un nouvel ambassadeur en Albanie : Mme. Ruth Huber a présenté ses lettres de...

Presidenti Bajram Begaj pranoi sot kredencialet diplomatike për ambasadoren e sapo emëruar të Zvicrës Ruth Huber

Berne/Tirane, 6 tetor -Duke nisur nga sot Zvicra ka një ambasadore të re në Shqipëri: Zj. Ruth Huber paraqiti kredencialet tek Presidenti i Shqipërisë...

FEDPOL hetime ne Gjenevë: Diplomatët ndihmuan mafien të pastronte 500 milionë në Zvicër

Gjenevë, 5 maj -Mafia solli lireta të vjetra italiane në Zvicër për t’i pastruar. Diplomatët dhe masonët do të kishin ndihmuar në përfundimin e...

Ambasada Zvicerane shpalos platformën për punësimin e të rinjve

Qeveria Zvicarane po zhvillon platformën për punësimin e garantuar për të rinj, në kuadër të bashkëpunimit me Qeverinë e Republikës së Kosovës. Kështu ka bërë...