15.2 C
Berne
samedi 30/09/2023

Mustafë Memeti nga KFAOS uron Kurban Bajramin

Urime dhe për shumë vite festa e madhe e KURBAN BAJRAMIT, paqja, mëshira dhe begatia e Zotit qofshin me ju dhe familljet tuaja!

Me rastin e festës së Kurban Bajramit në emër të Forumit kordinativ të organizateve shqiptare islame në Zvicër uroj të gjithë shqiptarëve të bisimit islam një festë sa më të dinjitetshme.

Festa e Kurban Bajramit do të jetë domethënse nëse të paktën i kushtojmë vëmendje pozitive individit dhe mbarë shoqërisë! Prandaj, festa ynë do të jetë e mangët nëse neve nuk largohemi nga egoizmi dhe arroganca. Kështu që kjo festë na inspiron neve që interesat shoqërore të vendohen para atyre personale, të ju ndimohet nevojtareve dhe të jemi prej atyre që përhapin paqen në mes të gjithë atyre që jetojnë me ne.

Të kultivojmë frymën e dashurisë, tolerancës dhe respektit të ndërsjelltë dhe me besimet tjera të thellojmë dialogun konstruktiv i cili e fuqizon kohezionin në shoqëritë diverse dhe inovative, sepse flozofia e festës së sakraficës është ajo e cila promovon në tokë mëshirën, paqën dhe bamirësin e pa fund të Zotit të universit.

Andaj, ky është edhe mesazhi univerzal i cili reflektohet në vazhdimësi ndërgjegjen tonë kështu që në botë të kemi sa më shumë stabilitet, sigurie, mirëqenie dhe të jetojmë të gjithë në paqë!

Vëllezër dhe motra më lejoni në fundë që në emër të (KFAOS) edhe njëherit ta lus Krijuesin e këtij universi për mirëqeninë tuaj kudo që gjindeni këtu në shtetin helvetik apo në trojet tona etnike shqiptare. Duke qenë mirënjohës për të gjitha ndaj Zotit të unviersit që të gjitha veprat tona të na pranoj e në veçanti haxhin, kurbanin, lutjet dhe adhurimet tona.

Më respekt
KFAOS
Mustafë Memeti

Derniers articles

Ne diten e stome 30 shtator 1912 nisi mobilizimi për luftën e parë ballkanike. Serbia kishte okupuar tokat shqiptare, Kosoven dhe Maqedonine

Luftërat Ballkanike janë emri i dy luftërave ndërmjet shteteve ballkanike në vitet 1912 dhe 1913. Luftërat u motivuan nga dëshira e shteteve ballkanike për...

Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit: Largo trupat nga brezi kufitar me Kosoven!

Shkruan Edit HARXHI, diplomate Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit të largojë trupat dhe armatimet e rënda nga...

Europol mbeshtet BE per nje hetim mbi sulmin e terroristeve serbe ne Kosove

Berne, 29 shtator -Deshtimi i invasioni te Serbise ne Kosove permes nje grupi terroristesh te dielen e kaluar ka shqetesuar mbare komunitetin nderkombetar, perfshire...

Zyrtare nga Haga: Kontribuesi me i madh i gjykates speciales SHBA-te dhe Zvicra. Rusia dhe Serbia nuk japin asnje cent. Kosova ja cfare po...

Per te funksionuar normal Gjykata soeciale per krime ne Kosove padyshim nevoitet nhe buxhet te majme, kuptohet nga komuniteti nderkombetar. Po cilat vende jane...

Berne, Mbrojtja ajrore e blinduar me nje kupolë hekuri mbi Zvicer

Berne, 28 shtator -Raporti ushtarak zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast sulmi. Një dokument i ushtrisë zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast të...