12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Ministri Peci në mesin e mërgimtarëve në Zvicër: Ju jeni ambasadorë të kombit tonë dhe shtyllë e fortë e rindërtimit dhe shtetndërtimit në Kosovë

Ministri i Bujqësisë si dhe lideri i Partisë Guxo, Faton Peci ka vizituar mërgimtarët në Zvicër

Bernë, 19 paers -Ministri i Bujqësisë Faton Peci ne Zvcer ka mabjtur nje tubim me mergimtarwet ku muaren opjese bahsaktadhetare nga Kosva dhe biset tjetra shqiptare. Ai, para qindra mërgatarve nje nje tubim në Zvicër ka thëne se « ju ishit dhe mbeteteni me entuziazëm e vullnet pranë atdheut dhe fatit të tij, njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Mergata jone sot jane amabsador dhe e ardhmja e jonë si një shtyllë e fqishme e rindërtimin dhe shtetndërtimin e Kosovës… » ka thenë minisitri Peci

Në një Kuvend impozant në të cilin morën pjesë 120 delegatë, përfaqësues të mërgatës tonë nga të gjitha Kantonet, në St.Gallen u mbajt Kuvendi i Degës për Zvicër i Partisë Guxo.

Rikujtova rolin historik të mërgatës sonë në mbajtjen gjallë të sistemit shtetëror të Kosovës gjatë viteve 90-ta, rolin e saj në luftë, si dhe rolin e tanishëm që mërgata ka në forcimin e Shtetit të Kosovës.

Mërgata jonë në Zvicër ka qenë dhe mbetet me entuziazëm e vullnet pranë atdheut dhe fatit të tij, një shtyllë e fortë e rindërtimin dhe shtetndërtimit në Kosovë.

Kauza që e përfaqëson GUXO, është e ngjeshur fort me vetë sublimimin e idealit që ka mërgata ka për Kosovën, së këndejmi edhe lidhja e fuqishme e GUXO me mërgimtarët tanë, është më shumë se e natyrshme.

Vetëm të bashkuar e me guxim, mund ta shpiejmë atdheun tek vlerat e vërteta të demokracisë dhe zhvillimit.

Delegatët, me votim të fshehtë, zgjodhën z.Mehmet Blakajn, Kryetar të Degës.

GUXO për Atdheun!

Derniers articles