20.3 C
Berne
mardi 28/05/2024

Mikja e Preshevës në kohët e veshtira të vitit 2001 shpalos prioritetet e « Qeverisë Hoxhaj »

Dr.Adelina Shehu Kola, drejtoresha e Shëndetësisë, ka premtuar se në keto zgjedhje projektet qe do ti sjelle spitalit per nevojat e qytetareve sic janë: Rezonanc magnetike pacientet detyrohen te shkojne ne Prishtine ose Prizeren per ta bere kete inqizime.

Dr, Shehu-Kola: Me nje kryeminister si Enver Hoxhaj do te kemi nje Kosove më me perspektivë jo vetem ne shendtesi, por edhe ne integrime!

No description available.

Drejtoresha Shehu ne nje bise per gazeten zvicerane ne ship « Le Canton27.ch » ka pohuar se « Gjakova dhe Kosova janë në rrugë të mbare te integrimeve evropiane. Duke folur për femren shqiptare, ajo eshte e kenaqur me inkuadrimin e saj në insitucionet tona relevante si ne Gjakove ashtu edhe ne nivel shteteror, sidomos ato nga radhet e PDK-se te cilave ne kete drejtim ju eshte dhene hapsire dhe prioritet.. »

Ne vazhdim dDr.Adelina Shehu Kola ka shtuar se « Do ta bejme te pa munduren per Fuqizimin e Deva Gazit per furnizimin e oksigjenit per Kosovën! Rritjen e buxhetit me 30% te spitalit përgjithshëm Isa Grezda Gjakove per shkak se frekuentojn edhe fashatrat e Republikes se Shqipëris sic jane Bajhram Curri, Tropoja, Letaj, Kukesi! Pasijet e Laparaskopis ku qytetaret detyrohen ta kryjne privat ne mungesen e kesaj aparature ! Si dhe programi i rimëkembjes perfshihen rritja e pagave per personelin shêndetësor 40% etj… »

Për fund, kete bidsede me drejtoreshen me emr ne Gjakovë nuke beme bash rastsisht, nese nuk do te ishte nje lidhje me Luginen e Presheves. Do perkujtuar se lidhjet e Mr. Adelina Shehu drejtoreshen e Shendetesise dhe mireqenies sociale me Presheven nuk datojne nga sot, kur dhe rroli dhe kontributi i saj gjate luftes (2001) e cila ju ofroi ndihme mjekesore ushtareve te UCPMB-se ne Luginen e Presheves. Per kete kontribut znj.Shehu-Kola ka nje mrinjohje nga UCPMB qe ruan me kujdes te madh.

Derniers articles