12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Disa portale shqiptare në ditë Bajrami shkruajten se «Nje musliman u konvertua ne katolik.. » Mediat amerikane: Toleranca ne veper ne Kosove: Shqiptaret musliman per Bajram i dhurojnë familjes katolike një shtëpi!

Derisa disa portale kosovare ne prag te Bajramit shkruajten se « Nje musliman u konvertua ne katolik.. »

Ndryshe nga ato kosovare, mediat amerikane flasin per Kosoven si shembull tolerance dhe humanizmi, me nje shkrim me titull: Shqiptaret musliman per Bajram i dhurojnë familjes katolike një shtëpi ne Gjakove, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Në festën e Kurban Bajramit një imam në Kosovë, në fshatim Pjetërsahn, i ka dhuruar një familje katolike në nevojë një shtëpi të re, shkruan agjencia amerikane Associated Press (AP) transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Prenk Nreca 41-vjeçar, jetonte në shtëpinë në Pjetërshan me pesë fëmijë të moshave nga 6 deri 11 vjet.

Fshati është në afërsi të Gjakovës dhe rreth 80 kilometra nga Prishtina.

Nreca përkujdeset i vetëm për fëmijët.

Derniers articles