20.4 C
Berne
jeudi 13/06/2024

Mbi 80 delegacione nga mbare bota u mblodhën në Montreux të Zvicrës për të vepruar në favor të sigurisë së pacientëve

Bern, 24 shkurt  -Më shumë se 600 ekspertë dhe afro 80 delegacione ministrore nga e gjithë bota morën pjesë në Samitin e pestë botëror për sigurinë e pacientëve më 23 dhe 24 shkurt në Montreux. Masat konkrete që do të ndërmerren për të përmirësuar sigurinë e pacientëve ishin në qendër të diskutimeve. Pjesëmarrësit ranë dakord për faktin se pavarësisht progresit të bërë, nevojiten përpjekje shtesë për të siguruar kujdes efektiv dhe cilësor për të gjithë pacientët. Kili do të presë edicionin e ardhshëm në 2024, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Dëmet që vuajnë pacientët në kuadrin e kujdesit shëndetësor kanë të bëjnë me të gjitha vendet, pavarësisht të ardhurave dhe vendndodhjes gjeografike. « Samiti Global Ministror për Sigurinë e Pacientëve », organizuar me mbështetjen e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), mbledh çdo vit politikëbërës dhe ekspertë në një vend të ndryshëm me synimin për të promovuar sigurinë e pacientëve dhe cilësinë e kujdesit. Presidenti i Konfederatës Alain Berset mirëpriti për këtë edicion të pestë më shumë se 600 ekspertë dhe afro 80 delegacione të huaja – duke përfshirë rreth 30 ministra të shëndetësisë – nga e gjithë bota. Ngjarja ishte në gjendje të mbështetej në pjesëmarrjen e drejtorit të OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Mësimi i mësimeve nga pandemia COVID-19

Diskutimet ministrore ndihmuan në krijimin e konsensusit se pavarësisht progresit që po bëhet në mbarë botën, nevojiten përpjekje të mëtejshme për të siguruar që të gjithë pacientët të marrin kujdes të përgjegjshëm, të sigurt dhe me cilësi të lartë. Si të tilla, mësimet e nxjerra nga kriza COVID-19 ofrojnë potencial të madh për ndërtimin e sistemeve shëndetësore më elastike. Veprimet që duhen ndërmarrë përfshijnë forcimin e bashkëpunimit global në një gamë të gjerë sektorësh, si dhe një kulturë më të mirë të të mësuarit për sigurinë.

Plani Global i Veprimit i OBSH-së

Samiti shërbeu si një kujtesë për rëndësinë e Planit Global të Veprimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Sigurinë e Pacientëve 2021-2030, i cili ofron një udhërrëfyes gjithëpërfshirës për të forcuar sigurinë e pacientëve. Ministrat dhe ekspertët njohën gjithashtu nismat e rëndësishme kombëtare dhe ndërkombëtare dhe angazhimin e shumë palëve të interesuara në mbarë botën.

Derniers articles