19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

Mbi 40 mije kompani të reja u krijuan në Zvicër në vitin 2020, në vlugun e pandemise COVID-19

Neuchâtel, 8 dhejtor -Në Zvicër, 40,188 kompani kanë lindur në vitin 2020. Kjo përfaqëson 7.1% të të gjitha kompanive aktive gjatë vitit perknduer se vendi gjendej  në vlugun e pandemise COVID-19, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le canton27.ch

Shumica dërrmuese e këtyre kompanive të krijuara “ex nihilo” kishin një punë të vetme. Kjo klasë madhësie ka shkallën më të lartë të krijimit (10.7%). Në të njëjtën kohë, këto njësi shumë të vogla janë më të cenueshme se ato më të mëdha.

Kjo rezulton në norma më të larta daljeje dhe norma më të ulëta të mbijetesës së firmave të reja krahasuar me klasat e tjera të madhësisë. Këto janë disa nga elementët e marrë nga rezultatet më të fundit të statistikave të demografisë së biznesit (UDEMO) të Zyrës Federale të Statistikave (FSO).

Derniers articles