12.3 C
Berne
lundi 27/05/2024

Mario Gattike në « Blick »: Kërkesat për azil do të rriten në 2021

Bernë, 12 janar -Në një intervistë për « Blick », Mario Gattiker, menaxheri zviceran i azilit, po parashikon një rritje të numrit të aplikantëve këtë vit. Në vitin 2020, 11,041 kërkesa për azil u regjistruan në vendin tonë, transmeton gazeta zvicerane ne shqip « Le Canton27.ch »

Në janar 2020, parashikimi ishte midis 15,000 dhe 16,000, tha Mario Gattiker, Sekretari i Shtetit për Migracionin, të hënën në kolonat « Blick ». Ky numër, i cili është më i vogli që nga viti 2007, ka rezultuar në gati 160 milion kursime në fushën e azilit. Gjatë pandemisë, qendrat që strehojnë azilkërkuesit përjetuan vetëm 230 infeksione dhe pa vdekje.

« Organizatat e azilkërkuesve dhe punonjësit tanë kanë bërë një punë të shkëlqyeshme në qendrat federale të azilit dhe kanë arsimuar azilkërkuesit në lidhje me rregullat e Covid-19 », tha Mario Gattiker. Rritje e parashikueshme Për këtë vit, SEM vlerëson se numri i aplikantëve do të rritet.

Prandaj, parashikimet janë të njëjta me ato të bëra në fillim të vitit 2020. Ato bazohen në situatën e vërejtur në vendet e tjera evropiane. Sa për shkarkimet e atyre që u refuzuan vitin e kaluar, ata u ndaluan gjatë valës së parë të koronavirusit. Këtë verë, u bënë kthime dhe, drejt vendeve evropiane, numri i largimeve është 60% i asaj që ndodhte në të kaluarën.

Derniers articles