14 C
Berne
jeudi 13/06/2024

Mafia serbe, boshnjake, shqiptare…të lindura gjatë luftës Jugosllave janë shndërruar në banda kriminale dhe trafikantë droge që veprojnë në të gjithë planetin

Bernë, 20 dhjetor -Mafia serbe, boshnjake, shqiptare… Këto klane nga Ballkani (Mafias serbe, bosniaque, albanaise… Ces clans venus des Balkans) me ket toitull gazeta franceze NouvelObs, shkruan për  aktivtet kriminale te mafias serbe ne bashkepunim me bandat kriminale shqiptare dhe boshnjake ne ballkan. Me keto aktivite te mafia serbe nga kontabanda e droges der tek vrasjet, deshmoi edhe  shefi i Interpolit z. Jürgen Stock ne sesionit e fundit të Asamblenë së përgjithshme ne Vienë para tri jave e nisi me kriminalitetin në Serbi duke folur trafikun  edroges dhe për arrestimin dhe vrasjen e fundit ne Beograd, shkrua gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

Në Mal të Zi, Serbi dhe Bosnje, grupet paraushtarake të lindura gjatë Luftës Jugosllave janë shndërruar në banda mafioze dhe trafikantë droge që veprojnë në të gjithë planetin. Është një çështje e denjë për kinemanë, shrkuna gazeta franceze NouvelObs, citon gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

Më 12 shtator 2023, një tunel prej rreth tridhjetë metrash u zbulua në bodrumin e Gjykatës së Lartë të Drejtësisë së Malit të Zi, në Podgoricë, kryeqyteti i këtij mikroshteti ballkanik.

E gërmuar mbi dy muaj nga një apartament ngjitur, galeria nëntokësore hapet në sallën e gjyqit ku ruhen provat nga gjyqet e ardhshme. Tronditje: brenda, u vodhën vula si rezultat i procedurave që synonin anëtarët e klanit Kavac, një bandë mafioze e njohur për dhunën e saj ekstreme.

Një vjedhje e cila kërcënon mbajtjen e seancave të ardhshme. Për autoritetet e reja malazeze, përbuzja është e tmerrshme. Ndërsa bota politike, policore dhe gjyqësore e vendit janë akuzuar rregullisht për bashkëpunim me botën e krimit, ata janë përpjekur prej disa muajsh të japin premtime për ndryshim. Ka munguar. Dyshime të forta për bashkëpunim të brendshëm rri pezull mbi këtë grabitje të pabesueshme.

Derniers articles