4.2 C
Berne
lundi 27/03/2023

Lideri Katalonjës Carles Puigdemont: Lugina e Preshevës do t’i bashkohet Kosovës, nëse sot jo, nesër po!  

Eurodeputeti dhe ish-presidenti i rajonit të Katalonjës e ben shqiponjën

Romë, 27 shtator -Me uredhrein e Gjykatës italiane lideri mi Katalonjës Gjykata italiane ka urdhëruar që ish-presidenti i rajonit të Katalonjës, Spanjë të lirohet pas arrestimit të tij në Sardenjë, tha avokati i tij. me24 shtator eshte liruar nga burgu. Eurodeputeti dhe ish-presidenti i rajonit të Katalonjës së Spanjës Carles Puigdemont u arrestua nga policia kufitare pasi mbërri në aeroportin Alghero të enjten në mbrëmje. 58 vjeçari u largua nga Spanja në fund të tetorit 2017.

Lideri Katalonjës, Carles Puigdemont. Ne bisede per gazeten zvicerane Le Canton27.ch ka folur për Kosovën dhe shqiptaret ne ballkan dukee krahsuar Ktalonjen me krahasuar me Lugine e Preshevës

«Spanja nuk duhet frikesohet as Serbise e as Katalonia ta njohë Kosovën si shtet të pavarur pasi Gjykata e OKB-së nga Haga e cila i ka treguar Beogradit dhe Madridit më 22 korrik 2010 se shteti i Kosovës eshte legal dhe legjitim konform kartes se OKB-së pëpopujt autokton dhe se nuk eshte ne kundershtim te asnje norme nderkombëtare..» ka thene per gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch Ish-presidenti i Katalonjas Carles Puigdemont.

« Problemi i katalonjes ne Spanje eshte identik me ceshjen shqiptare ne Luginen e Presheves, te cilat mjedise kerkojne te ndahen nga regjimet te cilat ne menyre sistematike diskriminojne padrejtesisht. Shkeputja e Katalonjes dhe Lugines se Presheves per te jetuar si nje etni ne vete ose t’i bashkangjitet nje shteti eshte e drejt legjitime nderkombëtare e drejte kjo konform edhe kartes se OKB-së qe ju garanton popujve uatokton.. » ka thëne për gazeten Le Canton27.ch  eurodeputeti dhe ish-presidenti i i Katalonjës Carles Puigdemon.

 

Derniers articles

Fabienne Fischer: Shqiptarët e kantonit të Gjenevës nuk janë vetëm shembull integrimi, por edhe ambasadorë të vendit të tyre

Këshilltarja e Shtetit znj. Fabienne Fischer në bisedë me kryeredaktoren e gazetës zvicerane në shqip Le Canton27.ch Intervistë me znj. Fabienne Fischer, këshilltare shtetërore, departament...

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna: Kosovarët meritojnë më shumë njohje në Gjenevë dhe Zvicër

Deputeti zviceran Emmanuel Deonna në bisedë me kryeredaktorin e gazetës zvicerane-shqiptare Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, deputet i Këshillit të Madh të Gjenevës, është një kandidat...

Fabienne Fischer: Les Albanais du canton de Genève ne sont pas seulement un exemple d’intégration, mais aussi des ambassadeurs de leur pays

Conseillère d’Etat Mme. Fabienne Fischer en conversation avec la rédacteur en chef du journal suisse en albanais Le Canton27.ch Interview avec Mme. Fabienne Fischer, Conseillère...

Le député suisse Emmanuel Deonna: Les Kosovars méritent plus de reconnaissance à Geneve et en Suisse

Le député suisse Emmanuel Deonna en conversation avec le rédacteur en chef du journal suisse albanais Le Canton27.ch Emmanuel Deonna, député au Grand Conseil genevois,...

Nga intervista ekskluzive me ambasadorin amerikan Christofer Hill / Ja cfare thoshte ai dikur për Serbinë, Kosovën dhe Luginen e Presheves dhe cfare sot.. 

Ambasadori amerikan Christofer Hill në bisedë me redaktorinm e gazetes zvicerane ne shqip Le canton27.ch   Bernë, 27 mars -Para 24 vitesh, pikrisht me 6 shkurt...