12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Lazim Destani: Uniteti i Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicër, shembull per diasporen tone

Berne, 16 qershor -Njëri nga themeluesit dhe presidenti i bordit të Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Zvicër, Fehmi Fetahu, ka shtruar nhe darke pune qe ka shërbyer për afaristët e këtushëm shqiptarë që të nxjerrin bilance dhe reflektim rreth fuksionimit të këtij organizmi ekonomik në të ardhmen, njofton gaxeta zvicerane Le Canton27.ch

Veprimtari dhe biznesmeni Fetahu pasi ka pershendetur mysafiret kaxfolur per rolin e rrjetin e bizneseve rolin e diaspires shqiptare krtunne Zicer me imazh, kurse ne vendlindje me investime.

Në këta takim ishte i pranishëm edhe Lazim Destani, humanisti i njohur dhe filantropi njëherësh kryetari i nderit i Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Diasporë. Ai pasi përshëndetinte pranishmit tha se bashkimin e Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicër tashme eshte bere institucin i vetete dhe shembull per diasporen shqiptare.

«Ndasitë nuk na çojnë askund dhe janë kundër kursit të një organizate gjithëpërfshirëse e urëlidhëse në mes bizneseve të shqiptarëve, atyre vendore e më gjerë. Ju jeni model edhe për organizatat tjera të bizneseve që veprojnë ende të ndara ”, ishte ky mesazhi i humanistit Destani.

Rrjeti i Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Zvicër është themeluar në vitin 2013, si organizatë e parë e pavarur jopolitike dhe joprofitabile, si urë lidhës e bizneseve të diasporës me vendlindjen. Tashmë funksionojnë me dhjetëra rrjete biznesesh të shqiptarëve në tërë botën.

Pjesëmarrës ne kete darke-pune në Langental ishin edhe shume afariste, biznesmen e veprimtar tjere te shquar ne Zvicer.

Derniers articles