16.7 C
Berne
mardi 18/06/2024

Lajmi i fundit nga Berna: Nga e hëna e ardhshme, vetem kosovarët e vaksinuar mund të hyjnë në Zvicër

Berne, 10 shtator -Zvicra ka shtrenguar rripin jo vetem per vendoret por edhe per te huaj, turistet perballe pandemise COVziD-19. Keto mada te reja ka goditur edhe sgqiotaret si njebkomunitet me i madh ne Zvicer, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Zvicra po shtrëngon vidën: Nga e hëna, turistët nga Kosova dhe Maqedonia do të lejohen të hyjnë në vend vetëm nëse janë vaksinuar, eshte ky lajmi i fundit qe etdhi sot redaksine sone. Krte e ka konfirmuar edhe Ambasada zvicerane në Kosovë e njoftoi këtë në llogarinë e tyre në Facebook.

Nga e hëna do të ketë rregullore të reja të hyrjes për qytetarët e të dy vendeve. Asgjë nuk ndryshon për ata që janë të vaksinuar. Ju mund të hyni në vend normalisht me një vizë. Sidoqoftë, ata duhet të vaksinohen me një nga vaksinat e miratuara.

Vetëm rastet e vështirësive lejohen

Njerëzit e pavaksinuar, megjithatë, lejohen të hyjnë vetëm në situata « të një domosdoshmërie ekstreme », ka shkrua Blick. Sipas Sekretariatit Shtetëror për Migracionin, vdekjet e të afërmve, thirrjet në gjykatë ose vizitat urgjente tek autoritetet konsiderohen si “nevoja ekstreme”.

Sigurisht, rregullorja nuk zbatohet për shtetasit kosovarë ose të Maqedonisë së Veriut që kanë leje qëndrimi në Zvicër.

Zvicra po reagon ndaj situatës më të tensionuar epidemiologjike në të dy vendet e Ballkanit dhe faktit se pas pushimeve verore shumë njerëz të kthyer nga atje erdhën në Zvicër me një infeksion korona.

Derniers articles