4.5 C
Berne
mardi 28/11/2023

Le Kosovo a gagné à l’ONU! La Russie a échoué au CS avec une provocation naïve

La réunion sur le Kosovo au Conseil de sécurité des Nations Unies (CSNU) a été suspendue en raison de l’opposition de la Russie à l’affichage du drapeau du Kosovo à l’écran. Lors de la session du Conseil de sécurité de l’ONU pour le Kosovo, le représentant permanent adjoint de la Russie auprès de l’ONU, Dmitri Polyanskiy, s’est opposé à l’affichage du drapeau du Kosovo, qu’il ne reconnaît pas comme un pays, sur l’écran de la ministre des Affaires étrangères du Kosovo, Donika Gërvalla, écrit Journal suisse en albanais Le Catnon27.ch du siège de l’ONU

Le célèbre journal français Le Figaro a écrit aujourd’hui sur cette provocation de la partie russe à l’ONU. Ci-dessous, nous publions son écriture

 

Incidenti i Kosovës në KB: rëndësia e historikut gjatë videokonferencave

Rusia ndërpreu takimin të Martën më 13 Prill në fillim të një konference video me Këshillin e Sigurimit për Kosovën duke kërkuar që flamuri i këtij vendi, që shfaqej pas përfaqësuesit të tij, të hiqej, një incident i paparë në KB që nga fillimi i pandemisë.

« Tetë nga 15 anëtarët e Këshillit të Sigurimit nuk e njohin Kosovën si një vend, » tha Zëvendës Ambasadori Rus në KB, Dmitry Polyanskiy, në mbështetje të kërkesës së tij. Ai sqaroi se Rusia nuk kishte kundërshtim ndaj përfaqësuesit të Kosovës, shefes së diplomacisë Donika Gervalla, duke folur në takim siç është zakon.

Videokonferencat e Këshillit të Sigurimit nuk janë takime zyrtare dhe gjatë seancës së fundit për Kosovën emblema e këtij vendi ishte tashmë pas përfaqësuesit të Kosovës, ia ktheu një diplomat që shërbente në lidhje me Mbretërinë e Bashkuar. Kryetari i sesionit, Ambasadori Vietnamez Dang Dinh Quy, kërkoi menjëherë që seanca të pezullohej për konsultime me dyer të mbyllura për të zgjidhur problemin, e cila zgjati tre të katërtat e një ore. Kur sesioni publik rifilloi, Dang Dinh Quy tha se videokonferencat ishin joformale dhe se sfondet nuk ndikuan në rrjedhën e sesioneve.

Për më shumë se një vit, për shkak të pandemisë, organi më i lartë i KB ka punuar kryesisht përmes videokonferencave. Gjatë seancave fizike në dhomën e tij tradicionale në selinë e KB në New York, përfaqësuesit e vendeve në fjalë flasin pa flamujt e tyre që shfaqeshin pranë tyre.

Ish provinca serbe kryesisht shqiptare, Kosova shpalli pavarësinë e saj në 2008, ende nuk është njohur nga Serbia, përfaqësuar të martën nga shefi i saj i diplomacisë, Nikola Selakovic dhe gjithashtu i ftuar për të folur në Këshillin e Sigurimit, as nga Rusia.

Derniers articles

Në Vienë po mbahen punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit – Feston edhe 100-vjetorin e themelimit të saj

Gazetari Nefail Maliqi nga Austria / Nga i derguari yne special ne Asamblene gjenerale te Iterpolit ne Viene Vienē, 27 nentor (Nefail Maliqi) -Organizata më e...

Në Kosovë është hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane. Ne kete evenment, filantropi Lazim Destani bashkon krerët e shtetit e Kosovës me liderët...

Prishtinë, 25 nëntor -Pas aktiviteteve dyditëshe në Samitin e III-të të Diasporës në Tiranë, ne Kosovë eshte hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane...

Cila është historia e vërtetë e BLACK FRIDEY? E premte e zezë”?

Berne, 24 nentor - Black Fridey ka rrënjë më të errëta nga sa mund të imagjinoni. BLACK FRIDEY (E premtja e zezë) jo vetem...

Zvicra dhe Kosova në të njejtin vit (2030) mbajne Lojerat Olimpike

Brrne, 24 nentor -Një “po” e qartë nga Parlamenti Sportin ju dha për Lojërat Olimpike Dimërore 2030 në Zvicër. Ndryshe edhe Kosova pi at...

Tri poezi per Nanën nga poetja e re Ferdane F.Sahiti

Ferdane F. Sahiti A ma ban Hallall oj Nanë Nanë u nisa sot edhe unë nanë u nisa nanë drejt ksaj rruge që kurrë se kam dashtë. Nanë, u nisa...