20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Kurti: Asnjë qeveri në të ardhmen nuk mundet të ndaj më pak se 2 milion euro për Luginën e Preshevës

Kryeministri i Republikës së Kosovës ka folur sonte në emisionin “Desku” në KTV edhe për Luginën e Preshevës, raporton rtvpresheva.com

Duke folur për situatën e shqiptarëve të Luginës së Preshevës, kryeministri Kurti deklaroi se do të zbatohet reciprociteti i të drejtave mes shqiptarëve në Luginë dhe serbëve në Kosovë.

Keyeministri Kurti më pas deklaroi se Qeveria e Kosovës do të gjej forma që të alokojë mjete për të ndihmuar qytetarët e Luginës së Preshevës.

“Kemi ndarë 2 milion euro mjete për Luginën dhe qeveria jonë ka vendosur një standard që askush më nuk do të mund ta ndryshon..Asnjë qeveri e Kosovës në të ardhmen nuk do të mund të ndan më pak se 2 milion për Luginën sepse ne kemi vendosur tani më këtë standard” ka deklaruar kryeministri Kurti

Derniers articles