4.5 C
Berne
mardi 28/11/2023

Kryetarja e mjekëve shqiptarë në Evropë, Dr. Aurora Dollenberg i shkruan presidentes së KE, Von der Leyen

Bruksel, 30 janar -Fushata «Siguroni vaksina për vendet shqipfolëse» (The Kampaign «Secure vaccines for the Albanian speaking countries» – Open Letter addressed to the European Commission). Kryetarja e Federatës se Mjekëve Shqiptar në Evropë Dr. Aurora Dollenberg i shkruan presidentes se KE znj. Von der Leyen. I kerkohet vaksionim urgjent të shqiptarëve ne ballkan, njofton gazeta zvicerane në shqip « Le Canton27.ch »

« E nderuar presdiente e KE znj.Von der Leyen, ne nga Federata e Mjekëve Shqiptar në Evropë do të ishim mirënjohës, nëse mund ta mbështesni kërkesën tonë dhe të na jepni një përgjigje në lehtësinë tuaj më të hershme. Ne gjithashtu do të ishim të lumtur të dërgonim një delegacion të përbërë nga përfaqësues të profesionistëve mjekësorë shqiptarë nga 21 vende të bashkimit evropian (BE) për t’ju takuar… » thuhet ne fillim te letres se krtyetares se Federates se Mjekëve Shqiptare në Evropë znj. Dr. Aurora Dollenberg derguar presidentes se KE-së znj. Von der Leyen.  

Dr. Aurora Dollenberg presidentes se KE znj. Von der Leyen i  kerkon vaksionim urgjent të shqiptarëve ne ballkan

Federata Mjekësore Shqiptare e Evropës është një organizatë e madhe me mbi 3000 profesionistë mjekësorë si anëtarë, shumica e të cilëve janë specialistë të njohur në fushën e tyre, duke përdorur njohuritë e tyre për t’i shërbyer popullatave të vendeve evropiane ku janë vendosur si shtetas.

« Disponueshmëria dhe transporti i dozave të nevojshme të vaksinës së nevojshme dhe mjetet përkatëse të menaxhimit strategjik për të vaksinuar popullatën në Shqipëri, Kosovë, Maqedonine Veriore, Mal të Zi dhe Luginën e Preshevës … », thuhet ne fillim te kesaj letre nga kryetaja e FMSHE znj. Dollenberg.

N evazhdim te kesja letre thuhet se « Askush nuk mbrohet derisa të mbrohen të gjithë – prandaj ne ju bëjmë thirrje të bëni atë që mundeni dhe çfarë është e drejtë për të siguruar që grupet e pranueshme të popullsisë në Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi dhe Maqedoninë Veriore të kenë akses dhe të mbulohen në mënyrë të përshtatshme me COVID_19 programi i vaksinimit. »

Pra, e nderuar Presidente, si qytetarë të BE-së, ju lutemi që ju si përfaqësuesi ynë të rishikoni pozicionin tuaj dhe të siguroheni që vendet më pak të zhvilluara dhe me të ardhura të ulëta të Evropës Juglindore, të listuara më sipër, të sigurojnë dozat e nevojshme të vaksinës Covid-19 për të vaksinuar grupet kryesore me përparësi në popullatat e tyre përkatëse. Kjo është mënyra e vetme për të siguruar që BE dhe vendet fqinje të saj mund të vendosin shpejt dhe në mënyrë efektive këtë pandemi nën kontroll dhe të ulin barrën e saj në popullatë. Ne besojmë se do të merrni parasysh pikat e ngritura në letrën tonë drejt një rezultati pozitiv mbi këtë çështje.

Sinqerisht Dr.medur. Aurora Dollenberg, Kryetare e Federatës së Mjekëve Shqiptar për Evropën – Gjermani

Derniers articles

Në Vienë po mbahen punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit – Feston edhe 100-vjetorin e themelimit të saj

Gazetari Nefail Maliqi nga Austria / Nga i derguari yne special ne Asamblene gjenerale te Iterpolit ne Viene Vienē, 27 nentor (Nefail Maliqi) -Organizata më e...

Në Kosovë është hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane. Ne kete evenment, filantropi Lazim Destani bashkon krerët e shtetit e Kosovës me liderët...

Prishtinë, 25 nëntor -Pas aktiviteteve dyditëshe në Samitin e III-të të Diasporës në Tiranë, ne Kosovë eshte hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane...

Cila është historia e vërtetë e BLACK FRIDEY? E premte e zezë”?

Berne, 24 nentor - Black Fridey ka rrënjë më të errëta nga sa mund të imagjinoni. BLACK FRIDEY (E premtja e zezë) jo vetem...

Zvicra dhe Kosova në të njejtin vit (2030) mbajne Lojerat Olimpike

Brrne, 24 nentor -Një “po” e qartë nga Parlamenti Sportin ju dha për Lojërat Olimpike Dimërore 2030 në Zvicër. Ndryshe edhe Kosova pi at...

Tri poezi per Nanën nga poetja e re Ferdane F.Sahiti

Ferdane F. Sahiti A ma ban Hallall oj Nanë Nanë u nisa sot edhe unë nanë u nisa nanë drejt ksaj rruge që kurrë se kam dashtë. Nanë, u nisa...