11.6 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Kryetari i FFK-së Agim Ademi sërish probleme me drejtësinë kosovare. Ai sot pas nje intervisitimi eshte derguar në mbajtje për 48 ore

Prishtinë, 22 maers -Kreu i Federatës së Futbollit të Kosovës Agim Ademi sot ishte ftuar për t’u intervistuar. Ai do të qëndroj në mbajtje për 48 orë. Ademi edhe më par kishte porbleme me drejtesine kosovar i cili 22 mars 2023 ishte arrestuar nga policia vendore. Paraprakisht, dje ishte intervistuar drejtori i tij i financave në Federatën e Futbollit të Kosovës, Agim Gashi, njofton nga Prishtina korrespondenti i gazetes zvicerane Le Canton27.ch duke ju referuar burimeve nga prokuroria Themelore në Prishtinë.

Më poshtë mund ta lexoni komunikatën dhe vendimin e Prokurorisë, e cila i zbuloi edhe pistat e hetimit të kreut të FFK-së.

“Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se pas ndërmarrjes se veprimeve paraprake hetimore, Prokurori i Shtetit ka lëshuar aktvendim mbi ndalimin e Kryetarit të Federatës së Futbollit të Kosovës, për shkak të dyshimit të kryerjes së veprave penale “Keqpërdorimi i besimit”, nga neni 330 dhe “Shmangie nga tatimi”, nga neni 307 të KPRK-së. I njëjti me urdhër të Prokurorit të Shtetit është dërguar në mbajtje në kohëzgjatje prej 48 orësh, derisa në koordinim me Policinë janë duke u ndërmarrë veprime hetimore lidhur me këtë çështje penale”, citon gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Do përkujtuar se para kater vitesh, siopas mediave kosovare « kryetari i Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK), Agim Ademi, ishte dënuar me nëntë muaj burgim efektiv, pasi është shpallur fajtor për njërën nga dy veprat penale me të cilat ngarkohej… »

Ndryshe, me 15 mars te ketij viti, Gjykata Themelore në Prishtinë-Departamenti i Përgjithshëm mori aktgjykim lirues ndaj Agim Ademit për nje akuzë që më rëndonte padrejtësisht.

« Gjykata Themelore në Prishtinë, me rastin e shpalljes së aktgjykimit lirues, ka theksuar faktin se me asnjë provë nuk është vërtetuar që unë kam kryer ndonjë vepër penale, për të cilën kam qenë i akuzuar padrejtësisht për më shumë se 10 vjet… » ka thëne shefi i FFK-së Ademi

Derniers articles