12.1 C
Berne
dimanche 23/06/2024

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka pritur dhjetë gazetare zviceranë dhe botëror (UN-APES) nga Gjeneva nderkombëtare

Photo: Pierre-Michel Virot
Prishtinë, 13 Shkurt -Gazetaret nderkombetar nga Gjeneva, perfaqesues te mediave prestigjioze boterore jemi pritur nga kreu i Qeverise se Kosoves. Kjo vizite kater ditore behet me rastin e 15-vjetorit te pamvaresise se Kosoves oprganizuar nga APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) dhe redaksisë se gazetës zvicerane ne shqip Le Canton27.ch, njofton nga Prishtina korrespeondenti i Le Canton27.ch
Kurti: Kemi marëdhenie te shkelqyeshme me Zvicrën ashtu siq e kemi diasporen tonë aty!
Albin Kurti i ka njoftuar ata për rezultatet e qeverisjes, politikat sociale, reformat e ndërmarra dhe progresin ekonomik e demokratik në dy vitet e fundit. Gjatë takimit, kryeministri Kurti po ashtu iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve mbi zhvillimet në vend dhe rajon, raportet me Serbinë dhe procesin e dialogut.
“Ai i uroi mirëseardhje në Kosovë dhe i falënderoi për vizitën që po i bëjnë vendit tonë me rastin e 15-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë. I njoftoi për rezultatet e qeverisjes, politikat sociale, reformat e ndërmarra dhe progresin ekonomik e demokratik në dy vitet e fundit.
Gjate ketij takimi te kreymenistri Kurti me gazetaret zviceran dhe boteror ka folur edhe për rapoertet mes Kosoves dhe Zvicres, te cilat i ka cilesuar shume i mire. Po ashtu aio ka vlëresuar larte rolin dhe kontrbutin e ushatreve zvicerane (Swisscoy) ne Kosoven si pjese e KFOR-it qe po bejne shume ne ruajtjen e paqes dhe stabiliteti ne rajon.
Ne vazhdim Kurti ju ka thëne gazetareve boteror se diaspora shqiptare po invdeston ne demokaracine dhe zhvillimin e vendit e cila po luan nje rol te madh ne marëdheniet tona mes Zvicres si shembill integirmi te cilet jane bare « ambasadorë » dhe ure mes dy popujve, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch
Gjatë takimit, kryeministri Kurti po ashtu iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve mbi zhvillimet në vend dhe rajon, raportet me Serbinë dhe procesin e dialogut”, thuhet në njoftimin e Zyrës së Kryeministrit.
Pas vizites se gazetreve boteror nga Zvicra te kryeminsitrei i Kosoves, ata kane vizituar koleget kosovare ne televizionin publik RTK, te pritur nga drejtori gjeneral i ketij televizioni z.Shkumbin Ahmetxhekaj.

 

Derniers articles