20.3 C
Berne
mardi 28/05/2024

Lufta Izrael-Palestinë, U kërkua ne Gjenevë nga Zvicra që Netanyahun ta shpallin terrorist!

Gjenevë, 26 tetor -Zvicra duhet ta konsiderojë Benjamin Netanyahun si terrorist, tha ai të enjten në Gjenevë. “Zvicra ka marrëdhënie me Hamasin. Hamasi nuk është një organizatë terroriste”, u tha Ibrahim Khraishi korrespondentëve të akredituar në OKB në Gjenevë (ACANU), njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Konflikti mes Izraelit dhe Hamasit, Palestina dëshiron që Berna ta konsiderojë Netanyahun terrorist, njfton gazeta zvicerrane en shqip Le canton27.ch duke ju referuar burimeve te ATS

Izraeli shpalli zyrtarisht gjendjen e luftës më 8 tetor pas sulmit të Hamasit. Kjo ofensivë, e nisur në agimin e 7 tetorit nga lëvizja islamike palestineze në pushtet në Gaza, shkaktoi viktima të shumta në të dy kampet. 

Palestina dëshiron që Berna ta konsiderojë Netanyahun terrorist Ambasadori palestinez në OKB në Gjenevë dënon dëshirën e Këshillit Federal për të vendosur Hamasin në listën e terroristëve dhe vendimin zviceran për të pezulluar ndihmën për OJQ-të.

Zvicra duhet ta konsiderojë Benjamin Netanyahun si terrorist, tha ai të enjten në Gjenevë. “Zvicra ka marrëdhënie me Hamasin. Hamasi nuk është një organizatë terroriste”, u tha Ibrahim Khraishi korrespondentëve të akredituar në OKB në Gjenevë (ACANU).

Sipas tij, grupi islamik është pjesë e shoqërisë palestineze. “Zvicra dhe vendet e tjera në vend të kësaj duhet të vendosin Smotrich (ministri izraelit i financave Bezalel Smotrich), Ben-Gvir (ministri i Sigurisë Kombëtare Itamar Ben-Gvir) dhe Netanyahu (Kryeministri izraelit) në listën e terroristëve,” shtoi ai.

Po kështu, ambasadori palestinez tha se ishte « i befasuar » nga njoftimi të mërkurën nga Departamenti Federal i Punëve të Jashtme (DFAE) për të pezulluar ndihmën e tij për gjashtë OJQ-të palestineze. Ai thotë se do të shkojë në Bernë javën e ardhshme për të parë këshilltarin federal Ignazio Cassis.

Derniers articles