7.5 C
Berne
vendredi 31/03/2023

Kamberi kërkon nga Tirana dhe Perishtina zyrtare qasje më serioze për Luginen e Preshevës

Qeveria e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë duhet ta formojnë një platformë konkrete për përmirësimin e gjendjes se shqiptarëve në Luginë të cilët po përjetojnë në vazhdimësi diskriminimin shtetëror serb. Kështu konsideron deputeti shqiptar në Parlamentin e Serbisë dhe kryetar i Partisë për Veprim Demokratik Shaip Kamberi.

Ai thotë se është më se e nevojshme të ruhet substanca kombëtare në këtë rajon

“Si pasojë e diskriminimit shumëvjeçar dhe sistematik të cilin Serbia e ushtron ndaj shqiptarëve gjendja në Luginë të Preshevës vazhdon të mbetet e rëndë. Prandaj insistimi ynë në vazhdimësi ka qenë që edhe Tirana e edhe Prishtina qoftë në koordinim mes veti, qoftë ndarazi si shtete më veti duhet të ndërtojnë një program konkret, një program me plan të caktuar, me buxhet të caktuar për të ndihmuar Luginën e Preshevës në mënyrë që bërthama kombëtare e cila po dëmtohet çdo ditë të mbetet dhe të ruhet”, tha Kamberi.

Sipas tij kjo kërkesë është tërësisht legjitime dhe më se e nevojshme në mënyrë që të ruhet substanca kombëtare në këto troje.

Derniers articles

Berna dhe Tirana nënshkruajnë marrëveshje deri në 2026! Financim e digjitalizimit te KQZ me 1.2 milione CHF

Titane, 24 mars -Në kuadër të bashkëpunimit për dixhitalizimit, Tirana ka nënshkruar sot marrëveshje nje marreveshje me autoritet e Bernes deri në 2026 me...

Historike, emri i Kosovës, për herë të parë pas 20 vitesh, nuk permendet ne raportin e OKB-së anti drogë. Ja cfare thuhet për Shqiperine...

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Sipas raportit të OKB-së, Shqipëria dhe Serbia bëjnë kontrabande të hapur të drogës, Kosova nuk përmendet pas 20 vitesh

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Ramazani ne burgun e Scheveningenit / Nga Haga tregojnë se Thaci, Veseli dhe te tjerët a po agjërojnë…

Hagë, 30 mars -Njerezit, ata te komuniteti muslimanë ne lufte e ne burgje kane mbajtur ramazanin. Edhe në luften e fundit perballe Serbise lufëtarete...

Rekord: Diaspora shqiptare nga Zvicra vitin e kaluar ka dërguar në Kosovë rreth 100 milionë CHF

Prishtinë, 30 mars -Diaspora vazhdon të luaj një rol shumë të rëndësishëm në ekonominë e Kosovës. Përgjatë një viti nga mërgimtarët dërgohen para të...