19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

Ja disa shifra te zeza në Shqiperinë e Edi Rames që rrezikojnë kombin tonë

Shqiperia e viteve te fundit: Qaou vadis ish -Shqipëria e Skenderbeut dhe Ismal Qemajlit?

JA DISA SHIFRA TE ZEZA NE SHQIPERINE E EDI RAMES, QE RREZIKOJNE KOMBIN TONË

-DROGA : Ne Shqiperi sot jane afro 100 mije nerkomane, perdorues te drogës.

-EKSODI : Me rreth 700,000 largim në 10 vjet, duke u rritur në 1.4 milion që nga tranzicioni në demokraci (With some 700,000 leaving in 10 years, rising to 1.4 million since the transition to democracy) Vetem ne Britani sot kemi mbi 50 mije shqiptare nga Shqiperia. Pra, sikur keto shifra te medha te ishin ne Kine, jane shume e mos te flasim per Shqiperine e vogel (Albania : 28,748 km² – 2.846 millions)

-PROSTITUCIONI: Sot mbi 200.000 te reja shqiptare jane te detyruara te shesin trupin e tyre trotuareve te Italise, Greqise, Serbise, Dubai, Turqisë, Frances, Zvicres e vende tjera evropiane (shih raportin e fundit te OKB dhe OIM)

-TE BURGOSUR: Mbi 30 mije shqiptare nga Shqiperia sot jane ne burgjet evropiane per droge, vrasje, dhune dhe krime tjera… Psh në 39 burgjet e Zvicrës jane 1200 qytetare nga Shqiperia,

PAPUNESIA: Mbi 200.000 te pa punë

KORRUPCIONI: Ne raportet nderkombetare (Interpol, Europol, OKB, BE..) Shqiperine e kritikojne ashper, duke e vene me se larti per shkak korrupcionit te madh ne vend qe eshte bere kancer i Shqiperise!

MEDIAT&REPORTERS SANS FRONTIERES : Organizata nderkmbertare e lene gati te fundit Shqiperine i cili vend nuk rrespekton lirine e shprehjes dhe mediva, përveq atyre qe i ka n’dore (sposnorizon legalisht dhe ilegalisht). Psh Reprteret pa Kufij sivjet Shqiperine e radhisin te 96-en, kurse Kosoven, ne nje rang te volitshem: 56

VRASJET: Në Shqipëri vrasjet jane gati trefish më shumë se ato në Kosovë. Në Shqipëri, vetëm vitin e kaluar janë kryer 61 vrasje. Kurse,në Kosovë, përgjatë gjithë vitit 2021, janë kryer 27 vrasje.

VETVRASJET: Në Shqiperi ka 9 vrasje ne cdo 100 banore!

Derniers articles