12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Isabelle Falconnier u emërua drejtoreshë e Klubit të Shtypit Zviceran (Club suisse de la presse)

Gjeneve, 28 shkurt -Komiteti Zviceran i Klubit të Shtypit ka kënaqësinë të njoftojë emërimin e Isabelle Falconnier si Drejtore Ekzekutive e Klubit të Shtypit Zviceran (CSP) – Klubi i Shtypit të Gjenevës (Isabelle Falconnier nommée à la direction du Club suisse de la presse). Ajo do të marrë detyrën më 1 korrik, duke zëvendësuar Pierre Ruetschi, i cili njoftoi largimin e tij vitin e kaluar, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Isabelle Falconnier, gazetare dhe autore, ish-presidente e Salon du Livre et de la presse në Gjenevë, aktualisht e deleguar në politikën e librit të qytetit të Lozanës, ka të gjitha aftësitë e nevojshme për të vazhduar zhvillimin e Klubit të Shtypit Zviceran, nënvizon Komisioni, i cili është i kënaqur me këtë zgjedhje të bërë nga 15 kandidatë shumë cilësorë. “Është në fund të fundit vizioni, i shoqëruar me shtigje konkrete afatshkurtra, afatmesme dhe afatgjata të drejtorit të ardhshëm, i cili ka fituar mbështetjen e Komisionit Përzgjedhës”, vëren Denis Etienne, president i CSP.

Isabelle Falconnier, 52 vjeç, nga Vevey, studioi letërsi në Universitetin e Lozanës dhe Universitetet Aberdeen përpara se të fillonte një karrierë të shkëlqyer si gazetare, gjatë së cilës ajo mbajti pozicione të ndryshme përgjegjësie, ndërkohë që përdorte talentin e saj si kolumniste, kritike letrare dhe autore. Zëvendës kryeredaktore e revistës L’Hebdo, gjithashtu përgjegjëse për botime speciale dhe speciale në L’Hebdo, Isabelle Falconnier më pas vuri energjinë e saj të pamasë në shërbim të Salon du Livre et de la Presse në Gjenevë, të cilin ajo e drejtoi në vitin 2011. deri në vitin 2018 duke marrë drejtimin artistik, komunikimin dhe eventet. Gjatë kësaj periudhe, ajo nisi festivale të ndryshme duke ndërthurur ndjenjën e saj të mprehtë të organizimit të ngjarjeve me pasionin e saj për shtypin dhe shkrimin. Nëse specializimi i saj është në letërsi, interesat e saj janë shumë eklektike, nga politika zvicerane te vëzhgimi i tendencave kryesore shoqërore, duke përfshirë çështjet ndërkombëtare, të cilave ajo i kushton vëmendje të veçantë.

Gazetare-sipërmarrëse, e përkushtuar për mbrojtjen e lirisë së shtypit, do të vërë gjithë krijimtarinë, dinamizmin dhe rigorozitetin e saj në shërbim të Klubit të Shtypit Zviceran: “Kam kënaqësinë të vë në shërbim të botës mediatike përvojat e mia të ndryshme. dhe gazetaria, të cilat meritojnë vëmendjen tonë të plotë. Klubi i shtypit zviceran është gjithashtu një mjet i shkëlqyeshëm për të lidhur Gjenevën ndërkombëtare, çështjet aktuale ndërkombëtare dhe qytetarët. ”

Komiteti i CSP ka besim të plotë tek ai për të përballuar sfidat e së ardhmes dhe i uron gjithë të mirat në përmbushjen e misionit të tij të ri.

Komiteti dëshiron gjithashtu të falënderojë ngrohtësisht Pierre Ruetschi, drejtor ekzekutiv që nga fundi i vitit 2019, për angazhimin e tij të pandërprerë dhe për përballimin me sukses të sfidave të ripozicionimit dhe forcimit të Klubit, në mes të një krize shëndetësore. Ai qëndron në krye deri në qershor të vitit 2023.

Me seli në Gjenevë, Swiss Press Club është një platformë për debat dhe informacion kushtuar gazetarëve nga shtypi zviceran dhe ndërkombëtar, si dhe organizatave dhe institucioneve aktive ndërkombëtare. Në veçanti, ai organizon konferenca dhe konferenca shtypi në lidhje me temat kryesore të trajtuara nga Gjeneva Ndërkombëtare. Ai mbron në mënyrë aktive lirinë e shtypit dhe organizon ngjarje dhe panele për çështjet e informacionit dhe medias. Klubi zviceran i shtypit ka rreth 300 anëtarë individualë dhe kolektivë, duke përfshirë mediat kryesore dhe grupet e shtypit zviceran.

Derniers articles