0.2 C
Berne
mardi 28/11/2023

Interpol lëshon alarmin për kërcënimin global nga lëvizjet e emigrantëve nga Afganistani

Lion/Interpol, 10 shtator – Sekretari i Përgjithshëm i INTERPOL Jürgen Stock tha: “Ne mund të bëjmë më shumë, dhe me mbështetjen e duhur do të bëjmë më shumë, sepse kërcënimi global e kërkon atë… », transmeton nga Interpoli gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Zgjerimi i përdorimit të INTERPOL -it për të adresuar kërcënimet globale të krimit – G7 Ministrat (Expand use of INTERPOL to address global crime threats – G7
Ministers) Shkëmbimi i të dhënave është thelbësor në parandalimin e udhëtimeve ekstremiste në dhe nga Afganistani si te kene parasysh me abuzimin e fëmijëve, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch, duke ju referuar burimeve nga Interpoli

Shefi i Interpolit Jürgen Stock: Mbi 4 mije paralajmërime të INTERPOL -it në lidhje me subjektet me lidhje direkte ose indirekte me Afganistanin, si dhe60,000 detaje, profileve të luftëtarëve të huaj terroristë

Ministrat e Brendshëm dhe të Sigurisë të G7 kanë bërë thirrje për zgjerimin e përdorimit të INTERPOL -it për t’iu përgjigjur kërcënimeve globale të krimit dhe terrorizmit përmes rritjes së shkëmbimit të informacionit, ekspertizës dhe mbështetjes operacionale.

Gjatë diskutimeve mbi situatën aktuale në Afganistan, rëndësia e shkëmbimit të të dhënave dhe zotërimi i aftësive dhe proceseve të duhura për të identifikuar terroristët që udhëtojnë ose largohen nga vendi, u identifikuan si fusha prioritare.

Me më shumë se 4,200 paralajmërime të INTERPOL -it në lidhje me subjektet me lidhje direkte ose indirekte me Afganistanin, si dhe detajet e rreth 60,000 profileve të luftëtarëve të huaj terroristë, Sekretari i Përgjithshëm Jürgen Stock nënvizoi nevojën për ta bërë këtë informacion sa më të gjerë të jetë e mundur.

Përputhje me gjurmët e gishtërinjve

Një shembull i kësaj ishte identifikimi dhe arrestimi i një emigranti të parregullt në kufirin Shengen në shtator 2020 pasi kontrollet kundër bazave të të dhënave të INTERPOL zbuluan një ndeshje të gjurmëve të gishtërinjve me një pajisje shpërthyese të improvizuar të gjetur vite më parë në Afganistan.

Duke pasur parasysh këtë sukses, Sekretari i Përgjithshëm Stock përshëndeti njohjen e Ministrave të G7 për nevojën për të rritur sigurimin e të dhënave biometrike veçanërisht ADN -së dhe informacionit të gjurmëve të gishtërinjve, aty ku është e përshtatshme, si dhe kontributet në Dosjet e Analizës së Krimit të INTERPOL -it.

Identifikimi i viktimave të abuzimit të fëmijëve

Sekretari i Përgjithshëm i INTERPOL Jürgen Stock tha: “Ne mund të bëjmë më shumë, dhe me mbështetjen e duhur do të bëjmë më shumë, sepse kërcënimi global e kërkon atë.
 » Rrjedhat e inteligjencës duhet të pasqyrojnë një botë gjithnjë e më të ndërlidhur, prandaj ne duhet të shmangim krijimin e kapanoneve rajonale ose dyfishimin e proceseve që parandalojnë shkrirjen e informacionit global.

« Një arkitekturë e integruar plotësisht e sigurisë globale e mbështetur nga INTERPOL mund të ndihmojë në adresimin më efektiv të kërcënimeve të krimit, siç janë terroristët që përpiqen të kalojnë kufijtë, abuzuesit e fëmijëve që shfrytëzojnë viktimat e tyre, ose sulmet kundër infrastrukturës kritike, » shtoi shefi i INTERPOL, transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Udhëheqja e treguar nga Mbretëria e Bashkuar dhe veçanërisht Sekretari i Brendshëm gjatë këtij takimi të Ministrave të G7 ka siguruar një platformë të fortë për veprime të vërteta dhe unë pres që të forcojmë më tej marrëdhëniet tona për të arritur rezultate pozitive, » përfundoi Sekretari i Përgjithshëm Stock.

Duke reflektuar mbështetjen ministrore për INTERPOL, ‘London Interior Commitment s’ të lëshuar në fund të takimit identifikoi gjithashtu nevojën për të koordinuar financimin për aftësitë kryesore të INTERPOL -it.

Derniers articles

Në Vienë po mbahen punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit – Feston edhe 100-vjetorin e themelimit të saj

Gazetari Nefail Maliqi nga Austria / Nga i derguari yne special ne Asamblene gjenerale te Iterpolit ne Viene Vienē, 27 nentor (Nefail Maliqi) -Organizata më e...

Në Kosovë është hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane. Ne kete evenment, filantropi Lazim Destani bashkon krerët e shtetit e Kosovës me liderët...

Prishtinë, 25 nëntor -Pas aktiviteteve dyditëshe në Samitin e III-të të Diasporës në Tiranë, ne Kosovë eshte hapur Zyra e Unionit të Bizneseve Shqiptaro-Gjermane...

Cila është historia e vërtetë e BLACK FRIDEY? E premte e zezë”?

Berne, 24 nentor - Black Fridey ka rrënjë më të errëta nga sa mund të imagjinoni. BLACK FRIDEY (E premtja e zezë) jo vetem...

Zvicra dhe Kosova në të njejtin vit (2030) mbajne Lojerat Olimpike

Brrne, 24 nentor -Një “po” e qartë nga Parlamenti Sportin ju dha për Lojërat Olimpike Dimërore 2030 në Zvicër. Ndryshe edhe Kosova pi at...

Tri poezi per Nanën nga poetja e re Ferdane F.Sahiti

Ferdane F. Sahiti A ma ban Hallall oj Nanë Nanë u nisa sot edhe unë nanë u nisa nanë drejt ksaj rruge që kurrë se kam dashtë. Nanë, u nisa...