12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Cassis në Forumin e dytë Ndërkombëtar (IC Forum) në Gjenevë ka një masazh

Gjenevë, 22 shkurt -Më 15 dhe 16 shkurt 2023, Këshilltari Federal Ignazio Cassis mori pjesë në Forumin e dytë Ndërkombëtar të Bashkëpunimit Zvicër (IC Forum) në Gjenevë. Nën titullin “Education4Future”, kongresi vjetor i bashkëpunimit ndërkombëtar në Zvicër iu kushtua temës së arsimit, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Qëllimi i Forumit IC: të mendosh dhe të veprosh »

Forumi IC mblodhi së bashku njerëz nga politika dhe kërkime, sektori privat dhe financiar, si dhe OJQ-të dhe të rinjtë.

Tema “Education4Future” ishte në qendër të edicionit të dytë të Forumit IC. Pse është e rëndësishme që Zvicra të ketë një Forum për Bashkëpunim Ndërkombëtar? Këshilltari Federal Cassis këmbëngul në tre arsye.

“Gjeneva është sot një qendër botërore për arsimin në një kontekst emergjent, që bën të mundur forcimin e veprimit kolektiv, bashkëpunimit dhe angazhimit”, nënvizoi gjithashtu Këshilltari Federal Cassis. Edicioni i dytë i Forumit IC e tregoi këtë: 1300 aktorë në fushën e arsimit nga 120 vende morën pjesë në program dhe diskutuan së bashku zgjidhjet për sisteme arsimore inovative.

“Kam kaluar dy ditë shumë të pasura në shoqërinë e të rinjve që përcollën një mesazh të rëndësishëm shprese, përkushtimi dhe optimizmi për arsimin për të gjithë”, shtoi Ignazio Cassis.

Derniers articles