6.9 C
Berne
mardi 5/03/2024

Hospice Général fiton Çmimin e 3 -të të Rrethit Zviceran të Administratorëve 2021

Bernë, 23 shtator -Hospice Général zuri vendin e tretë në Çmimin e Rrethit të Drejtorëve Zviceran (CSDA) i cili shpërblen kompanitë Bordi i Drejtorëve të të cilëve ka të paktën 25% gra dhe që miratojnë një politikë në favor të përfaqësimit të tyre në pozicionet menaxheriale dhe drejtuesit. Ceremonia u zhvillua në Pallatin Beau-Rivage në Lozanë më 6 shtator 2021.

Këtë vit, çmimi i tretë iu dha Anne Héritier Lachat, presidente e bordit të drejtorëve të Hospice Général (L’Hospice général remporte le 3e Prix du Cercle Suisse des Administratrices 2021)  Me 6 gra nga 15 anëtare të bordit të drejtorëve, Hospice Général renditet pas Helvetia Assurances, bordi i drejtorëve të së cilës ka ndryshuar këtë vit nga 1 në 3 gra nga 10 anëtare dhe Banque Cantonale du Jura, e cila ka 3 gra jashtë prej 7 anëtarësh.

Hospice Général përpiqet të eliminojë çdo formë diskriminimi midis gjinive, por edhe midis moshave

Përtej bordit të drejtorëve, i cili drejtohet për herë të parë nga një president, ky çmim shpërblen të gjithë pagën, politikën e rekrutimit dhe promovimit të institucionit tonë. Me kalimin e viteve, gratë në fakt janë gjithnjë e më shumë të përfaqësuara në pozita drejtuese (drejtues lokalë dhe pozita drejtuese); ata kanë qenë në shumicë që nga viti 2018 (59% në 2020).

Hospice Général përpiqet të eliminojë çdo formë diskriminimi midis gjinive, por edhe midis moshave: institucioni punëson mesatarisht një të tretën e nxënësve dhe praktikantëve që trajnon, pjesa tjetër e punonjësve janë më me përvojë. (44% e CDI -ve të rekrutuar kanë mbaruar 45 vjeç), e cila lejon një plotësueshmëri të madhe brenda ekipeve ku të gjitha kategoritë e moshave janë të përfaqësuara mirë. Së fundi, institucioni merr përsipër plotësisht rolin e tij si punëdhënës përgjegjës me një mesatare prej 41% të angazhimeve të njerëzve nga papunësia që nga viti 2016. Rekrutimi i grave përmes OCE është madje 70% në 2020.

Kjo prani domethënëse e grave shpjegohet me zbatimin e një politike që lehtëson ekuilibrin midis jetës profesionale dhe asaj private. Puna në distancë, e cila tashmë ishte e mundur para krizës shëndetësore, gjithashtu shkon në këtë drejtim. Me këto mjete, nocionet e mundësive të barabarta dhe barazisë kanë përshkuar thellësisht mendësinë e institucionit. /HG-Le Canton27.chPrix du Cercle Suisse des Administratrices 2021

Derniers articles

Siguria e Ballkanit: Pa liderin dhe ish-kryeministrin shqiptar Sali Berishën nuk do te kishte anëtarsim te NATO-s e as feste sot në Kuçovë

Tirane 4 mars -Shqipëria ka inauguruar një bazë ajrore të modernizuar me fondet e NATO-s në Kuçovë, duke forcuar praninë e Aleancës në Ballkan...

Visar Robelli, zgjedhet kryetar i ri i Rrjeti i Bizneseve në Zvicrën Qendrore

Luzern, 1 mars - Në Luzern te Zvicres jane mbledhour anëtarë dhe fararistë  nga mabre Zvicra për të mbajtur kuvendin e kryesise së re...

Ku ishin e ku janë shokët e komandatit legjendar Adem Jashari?

Nga Reshat Sahitaj Të shkruash për figurën e komandantit legjendar Adem Jashari dhe rezistencën si dhe sakrificën e kësaj familjeje është një barrë dhe përgjegjësi...

Shqiperia kryeson në listen e kriminelëve në burgjet e Zvicrës. Aty edhe flamuri kuqezi

Bernë, 4 mars  -Sipas burimeve nga Berna, Zvicra aktualisht ka 89 burgje me 7196 vende. Burgu me i vogel ka 5 të burgosur kurse...

Vazhdon eksodi nga shteti i rremë i Serbisë, serbët janë në panik sepse po ikin edhe nxënësit dhe arsimtarët. Për cdo vit Serbia humbë,...

Beograd, 4 mars -Vërehet nje eksod masiv e qytetareve serb nga e ashtuqujtuar "shteti i Serbise" te cilet  largohen masovikisht te zhgenjyer nga vendi...