2.7 C
Berne
jeudi 1/12/2022

Guterres per denimin e kriminelit serb Mladic ne Hage: OKB mbeten plotësisht të përkushtuara për të mbështetur drejtesine per te kerkuar pergjegjesi ndaj te gjithe atyre qe bene krime!

Gjeneve, 8 qershor -« Sekretari i Përgjithshëm merr shënim dorëzimin e sotëm nga Mekanizmi Ndërkombëtar i Mbetjeve për Tribunalet Penale (« Mekanizmi i Mbeturinave ») të vendimit të apelit në çështjen kundër Z. Ratko Mladiq, ish-komandant i forcave të armatosura Serbe të Bosnjës…” thuhet ne fillim te teagimite te shrfit te OKB per vetdiktin, denimin me burg te perhetshem ndaj kriminelit serb Ratko Mladic, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Mendimet e Sekretarit të Përgjithshëm janë me viktimat, të mbijetuarit dhe familjet e tyre që kanë vuajtur gjenocid, krime kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve ose zakoneve të luftës për të cilat Z. Ratko Mladić është shpallur fajtor. Ai u bën thirrje të gjithë atyre që janë në pozitë të pushtetit të përmbahen nga mohimi i seriozitetit të krimeve të gjykuara dhe vë në dukje se përgjegjësia përbën një hap thelbësor për pajtimin në rajon.

Aktgjykimi përfundimtar në çështjen kundër Z. Ratko Mladić, i cili është një nga zyrtarët e rangut më të lartë që gjykohet nga Tribunali Ndërkombëtar për ish Jugosllavinë dhe nga Mekanizmi i Mbetjeve, është një reflektim i angazhimit të bashkësisë ndërkombëtare për drejtësinë penale ndërkombëtare dhe lufta kundër mosndëshkimit. Eshte një hap tjetër jetësor drejt pajtimit me të kaluarën për të ndërtuar një të ardhme më elastike, të sigurt dhe shpresëdhënëse për të gjithë qytetarët dhe banorët e Bosnjë dhe Hercegovinës dhe rajonit.

Sekretari i Përgjithshëm shpreh vlerësimin e tij të thellë për përkushtimin dhe punën e palodhur të gjyqtarëve dhe stafit të përfshirë në këtë çështje që nga viti 1995, kur u ngrit padia e parë. Kombet e Bashkuara mbeten plotësisht të përkushtuara për të mbështetur përpjekjet drejt arritjes së përgjegjësisë dhe drejtësisë për të gjithë… » thuhet ne Deklaraten e Zëdhënësit të Sekretarit të Përgjithshëm qe i atribihet dhegit te OKB-se mbi aktgjykimin e apelit në çështjen Ratko Mladić

Derniers articles

Në Kosovën e lirë, pas luftës u vranë mbi 30 femra. Shifer kjo e madhe, sikur « burrat » i kanë shpallur luftë grave shqiptare?!

Prishtinë, 1 dhjetor -Mbrem ne kyreqytetin kosovar ne Prishtine ka ndodhur nje vrasje makabre, ku burri vret gruan shtatëzënë, nje dite para lindjes. Kjo...

Masat për të marrë pasaportën / Zvicra e shtrëngon, Gjermania i shliron…

Pasaporta e Zvicres  është më elitare e Evropës - dhe askush nuk dëshiron ta ndryshojë atë! Për të marrë një pasaportë zvicerane, pengesat janë jashtëzakonisht...

FIFA publikon emrin e arbitrit qe do ta udheheq ndeshjen mes Serbisë dhe Zvicrës

Cyrih, 30 nentor -FIFA sot ka bërë të ditur emrin e arbitrit për ndeshjen e së premtes mes Zvicres dhe Serbisë në orën 20:00...

Sot kemi bërë një hap të duhur për qyterarët e Kosovës drejt udhëtimit pa viza. Presim që PE ta zbatojë

Skruan: Jan Lipavský, Ministër çek i Punëve të Jashtme Ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së ranë dakord sot për mandatin negociator të Këshillit për rregulloren për...

Gazetari ndërkombëtar Nefail Maliqi jep lajmin e parë nga Brukseli për ngjyrën jeshile te BE-së për liberalizimin e vizave për qytetaret e Kosovës

Bruksell, 30 Nëtnor -Ambasadorët e Shteteve Anëtare të Bashkimit Evropian këtë të mërkurë kanë rënë dakord për mandatin negociues të Këshillit për rregullacionin për...