20.8 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Gjykata federale i merr pasaporten zvicerane nje kosovari, me ket arësye..

Nerne 27 mars -Gjykata Administrative Federale konsideron se një kosovar ka fshehur fakte gjatë natyralizimit të tij të zakonshëm. Mesohet de kosovari u fut në telashe me ligjin dhe keshtu humbi pasaporta zvicerane, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Selia e Gjykatës Administrative Federale në St. Gallen, ku u dha aktgjykimi.

Është më mirë të mos i fshehësh problemet nën qilim kur të natyralizohesh zviceran. Kjo kursen shumë telashe më vonë.

Një kosovar sapo e ka përjetuar këtë përvojë të dhimbshme. Gjykata Administrative Federale (TAF) konfirmoi tërheqjen e pasaportës së tij zvicerane për shkelje të rëndë.

Ai duke abuzuar me ligjin, kishte fshehur nga Sekretariati Shtetëror për Migrim (SEM) se kishte punësuar punëtorë të padeklaruar.

Derniers articles