12.5 C
Berne
mardi 21/05/2024

Gjithe maqedonet komandanta dhe shefa?! Ne Maqedonine Veriore vazhdon diskrimnimi i shqiptareve, madje edhe ne polici

Kumanove, 26 tetor -Ne Maqedonine e Veriut be Shkup flasin per tolerance, per bashkejetese, per rrespejtim te minoriteteve, por nevterren ndidhe e kunderta, mafje shpedh ato diskriminohen, dukuri kjo madje edhe ne polici?!

Tabanoc, Pelincë, Sopot dhe Bellanoc janë katër pika kufitare në rajonin e qytetit të Kumanovës, të cilat udhëhiqen vetem nga Komandant maqedonas (?!) edhe pse mjediset jane te populluara edhe me shqiptare ernik.

Kuadrot shqiptare ose janë zëvendës ose nuk janë fare në krye të hierarkisë, shkruan OPEN-TV.

Psh: në pikën kufitare në Tabanoc komandanti është i nacionalitetit maqedonas, ndërsa zëvendësi i tij është shqiptar.

Në pikën kuftitare në Bellanoc, komandanti është maqedonas, ndërsa zëvendësi i tij është shqiptarë.

Në Sopot, komandanti është maqedonas, ndërsa zëvendësi shqiptar, kurse në pikën kufitare Pelincë edhe komandanti dhe zëvendësi i tij janë maqedonas!

Në opinion me të drejt ngrihet pyetja se a është çështje e cilësisë dobët të kuadrit shqiptarë apo kemi të bëjmë me diskriminim?!

Me Ministrinë e Punëve të Brendshme të Maqedonisë së Veriut udhëheq Oliver Spasovski, ndërsa zëvendës i tij është Nazim Bushi.

Sipas gazetrs zvicerale Le Canton27.ch perderisa ne Zvicer, ne SHBA e vende tjera europiane ne mesin e policise apo ushtrise ka komandant, vetem ne Maqedoni titulli komandant edhte molle e ndaluar per shqiptaret. Se eshte fjala ketu per pafatesi, per racizem apo diskriminim kete e din vetem “makedonskata vlada”..

Gjithe maqedonet komandanta?! Ne Maqedonine Veriore vazhdon diskrimnimi i shqiptareve, madje edhe ne polici

Derniers articles