19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

Gjermania heq nga lista e re Luginen e Preshevës nga zonat e vendeve me rrezik nga korona

Berlin, 23 dhejtopr -RKI publikon listën e re të zonave me rrezik të lartë korona, ne esin e tyre dhe Serbia përfshire ketu edhe Luginen e Preshevës, njofton gazeta Le Canton27.ch

Instituti Robert Koch ka hequr disa vende nga lista e zonave me rrezik të lartë Corona. Austria, Serbia, Bosnja, Belize dhe Malajzia nuk janë më në të. Megjithatë, janë shtuar destinacionet e njohura të pushimeve.

Kjo përfshin Spanjën duke përfshirë Ishujt Balearik dhe Kanarie, si dhe Portugalinë duke përfshirë Madeira dhe Azores. Shtetet e Bashkuara, Qiproja, Finlanda dhe Monako tashmë klasifikohen si zona me rrezik të lartë. Kjo ka një ndikim veçanërisht te udhëtarët e pavaksinuar: ata duhet të qëndrojnë në karantinë për dhjetë ditë kur hyjnë në Gjermani nga një vend me rrezik të lartë. Pas pesë ditësh, megjithatë, ata mund të « testojnë veten » me një rezultat negativ të testit. Nuk ka asnjë kërkesë karantine për udhëtarët e vaksinuar dhe të shëruar.

Derniers articles