15.2 C
Berne
samedi 30/09/2023

Gjenevë, kush mund të aplikojë për një financim shtesë për vitin e ri shkollore? Kutj i takon dhe ja si shkon kjo prcedurë?

Qyteti i Gjenevës, në varësi të profileve të familjeve, mund të japë ndihmë financiare për materialet shkollore. Kjo ndihmë është e destinuar për prindërit në një situatë të pasigurt që banojnë në territorin e qytetit të Gjenevës, në kushte të caktuara (shih listën më poshtë). Është 130 franga në vit për një fëmijë të moshës së shkollës fillore dhe 180 franga për një fëmijë që ndjek Ciklin e Orientimit, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Që nga 1 qershori, regjistrimet – online ose me postë (en ligne ou par courrier –)– për të përfituar nga pagesa e kthimit në shkollë (ARS) l’allocation de rentrée scolaire (ARS)  kanë qenë të hapura. Ky është një nxitje financiare për blerjet, nga shtatori, për fillimin e vitit shkollor, qoftë veshje sportive, shkrimi, pajisje kompjuterike apo edhe muzikore.

ARS lëshohet në formën e një karte pagese elektronike të ilustruar nga Zep e vlefshme në një rrjet prej tetë biznesesh partnere të listuara më poshtë:

Liria (La Librerit)

Aeschbach Këpucë dhe Sporte (Aeschbach Chaussures et Sports)

Libraria e Bulevardit (Librairie du Boulevard)

Manor Gjenevë (Manor Genève)

Migros Gjenevë (Migros Genève)

Ujku shkrimi (Papeterie Wolf)

Librashitës Payot (Payot Libraire)

Kitarat Vincenti (Vincenti Guitares)

Kjo ndihmë është e destinuar për prindërit në një situatë të pasigurt që banojnë në territorin e qytetit të Gjenevës, në kushte të caktuara (shih listën më poshtë). Është 130 franga në vit për një fëmijë të moshës së shkollës fillore dhe 180 franga për një fëmijë që ndjek Ciklin e Orientimit.

Regjistrimet për të marrë këtë ndihmë janë të hapura deri më 31 tetor 2023.

Kushtet që duhen plotësuar
Për t’u kualifikuar për pagesën e kthimit në shkollë, kërkohen kushtet e mëposhtme:

keni një fëmijë në ngarkim që ndjek shkollën e detyruar ndërmjet nivelit 1 (fillor) dhe nivelit 11 (cikli orientues)

banojnë me të në territorin e qytetit të Gjenevës

të ketë një leje qëndrimi të vlefshme

nuk marrin asistencë të rregullt nga Shërbimi Social i Qytetit të Gjenevës

marrin subvencionin e sigurimit shëndetësor kantonal për fëmijën dhe veten

Në vitin 2022, 3857 familje përfituan nga kjo mbështetje e njëhershme. Dhe për të tretin vit radhazi, ARS shtrihet në familjet pa status, në bashkëpunim me Qendrën e Kontaktit të Imigrantëve Zvicerane (CCSI). (Centre de contacts suisses-immigrés (CCSI).)

Linja telefonike në dispozicion
Personat pa leje qëndrimi kontaktohen drejtpërdrejt. Nëse nuk është kështu, ata mund të telefonojnë në numrin pa pagesë 0800 33 88 99, i cili ofron të gjithë informacionin e dobishëm për pagesën e kthimit në shkollë.

Informacioni i përkthyer në nëntë gjuhë neuf langues (shqip, gjermanisht, anglisht, arabisht, spanjisht, italisht, portugalisht, mongolisht dhe ukrainisht) u shpërndahet gjithashtu prindërve të studentëve, si dhe partnerëve të shoqatës.

Derniers articles

Ne diten e stome 30 shtator 1912 nisi mobilizimi për luftën e parë ballkanike. Serbia kishte okupuar tokat shqiptare, Kosoven dhe Maqedonine

Luftërat Ballkanike janë emri i dy luftërave ndërmjet shteteve ballkanike në vitet 1912 dhe 1913. Luftërat u motivuan nga dëshira e shteteve ballkanike për...

Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit: Largo trupat nga brezi kufitar me Kosoven!

Shkruan Edit HARXHI, diplomate Shumë shqetësusese sonte situata në Kosovë. Shtëpia e Bardhë i jep ultimatum Vuçiçit të largojë trupat dhe armatimet e rënda nga...

Europol mbeshtet BE per nje hetim mbi sulmin e terroristeve serbe ne Kosove

Berne, 29 shtator -Deshtimi i invasioni te Serbise ne Kosove permes nje grupi terroristesh te dielen e kaluar ka shqetesuar mbare komunitetin nderkombetar, perfshire...

Zyrtare nga Haga: Kontribuesi me i madh i gjykates speciales SHBA-te dhe Zvicra. Rusia dhe Serbia nuk japin asnje cent. Kosova ja cfare po...

Per te funksionuar normal Gjykata soeciale per krime ne Kosove padyshim nevoitet nhe buxhet te majme, kuptohet nga komuniteti nderkombetar. Po cilat vende jane...

Berne, Mbrojtja ajrore e blinduar me nje kupolë hekuri mbi Zvicer

Berne, 28 shtator -Raporti ushtarak zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast sulmi. Një dokument i ushtrisë zbulon strategjinë e ushtrisë zvicerane në rast të...