27.3 C
Berne
mardi 18/06/2024

Gjenevë, COVID-19: ipe « Le canoptn27.ch » Frika nga një valë e tretë para fundit të vitit..

Gjenevë, 5 dhjetor -Autoritetet shëndetësore të Gjenevës janë të shqetësuar se rënia e numrit të infeksioneve do të ngecë. Ata i bëjnë thirrje popullatës që të testohet me simptomën më të vogël. Ne nuk jemi jashtë pyjeve, larg tij. Kjo është pak a shumë ajo që autoritetet shëndetësore të Gjenevës thanë të Premten gjatë konferencës së tyre javore për shtyp, ka shkruar « 20Minutes », transmeton gazeta zvicerane në gjuhën shqipe.

Ata zbulojnë se ndërsa numri i infeksioneve ka rënë ndjeshëm që nga masat kufizuese të zbatuara në fillim të nëntorit, ai tani është në një pllajë të lartë. « Kemi mesatarisht midis 180 dhe 220 infeksione në ditë », detajoi Aglaé Tardin, mjek kantonal.

Autoritetet shëndetësore janë të shqetësuar, ata besojnë se baza për një valë të tretë është mjaft e pranishme, veçanërisht pasi shkalla e riprodhimit është rritur nga 0.44 në diçka më shumë se 0.6, pra një rritje. Koktej duket shpërthyes. « Kemi frikë nga një valë e tretë para fundit të vitit, » tha Aglaé Tardin. Adrien Bron, drejtori i shëndetësisë, bëri lidhjen midis kësaj amullie në një nivel më të lartë se ai i dëshiruar dhe rihapjes së shërbimeve personale, pastaj asaj të dyqaneve gjatë dy javëve të fundit.

Autoritetet shëndetësore u bëjnë thirrje atyre që të qëndrojnë vigjilentë, të mbajnë gjestet pengesë dhe mbi të gjitha, për t’u testuar. Nathalie Vernaz-Hegi, farmacistja kantonale, tha se infrastruktura e testimit ishte plotësisht funksionale me njëmbëdhjetë qendra. « Ju nuk duhet të hezitoni të testoheni në simptomën më të vogël », është mesazhi i Adrien Bron. Sidomos pasi nuk ka më ngopje në nivelin e qendrës.

Ekziston vullneti për të ulur shkallën e ndotjeve të reja në 100. Kjo shifër do të lejojë, sipas Aglaé Tardin për të gjetur « efikasitet më të mirë në nivelin e sondazheve të rrethit dhe të mos përbëjë një bazë shumë të lartë për epideminë fillon përsëri në një mënyrë të pakontrolluar ”. Fjala kyçe është, pra, kujdes.

Ne e helmojme veten në restorante

Autoritetet shëndetësore po bëjnë lidhjen midis rrafshimit të rënies së rasteve të reja dhe rihapjes së shërbimeve personale dhe bizneseve. Ndërsa, për momentin, është planifikuar të rihapim kafenetë-restorantet më 10 dhjetor në të gjitha kantonet frëngjishtfolëse, me përjashtim të Valais, Adrien Bron deklaroi se këto institucione publike janë « vendet në të cilat ne ndotim veten. « . Mjeku kantonal, Aglaé Tardin siguroi se vendimet duhet të merren nga autoritetet politike, por, paralajmëroi ajo, « aktualisht është shumë delikate të qetësohen masat kufizuese ». /20Minutes

Derniers articles