20.3 C
Berne
mardi 28/05/2024

13 kandidatët shqiptarë nga Gjeneva në zgjedhjet kantonale. Diaspora mobilizohet te votojnë më të mirët me 2 prill – VIDEO

Gjenevë, 16 mars – Këtë vit, pesë kantone po rinovojnë parlamentet dhe qeveritë e tyre, duke përfshirë Cyrihun, Gjenevën, Lucernin dhe Ticinon. Zgjedhjet kantonale këtë vit: beteja të mëdha në Gjenevë dhe Cyrih.
       Zgjedhjet kantonale të Gjenevës të 2 dhe 30 Prillit 2023. Më 2 prill do të zhvillohen edhe zgjedhjet për Këshillin e Madh me 690 kandidatë. Pra, muaji i ardhshëm do te jete muaj i zgjedhjeve ne disa kantone ne Zvicër, ku po merr pjese edhe diaspora shqiptare e cila do te  prezentoj kandidatet e vete ne parti te ndryshme zvicerane, njofton gazetas zvicerane ne shqip Le Canton27.ch
Kandidatet per deputete, megimtareve: Votimi eshte nje proces i demokracise aq sa obligim, po aq edhe kombëtar!
Peut être une image de 8 personnes, personnes assises et intérieurMu per këte, sot ne oret e mbremjes ne Gjenevë nën organizmin e shoqerise civile te komunitetit shqiptar (Agim Sherifi dhe Arton Jahiu) u mbajt nje tubim informativ me kandidatet e zgjedhjeve kantonale që do te mbahen me 2 prill te ketij viti.
Sipas gazetës zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ne mesin e rreth 300 mijë shqiptareve ne Zvicer, vetem ne kantonin e Gjeneves sot jetojne dhe veprojne  mbi 30 mije shqiptare, kryesisht nga Kosova, por ka shume dhe nga Maqedonia Veriore, Lugina e Presheves, Shqiperia dhe Mali i Zi. Nga ky numer i përgjithshem me te drejte vote jane 16.700 albanofonë, qe don te thote shqiptare te natyralizuar ne zviceran, qe posedojne pasaporten e kuqe me kryq te bardhë.

Për kë do te votojne 16.700 kosovarë ne Kantonin e Gjeneves ne zgjdje tkantonale me 2 prill ?

Mē 2 prill 2023..shqiptarët do tē deshmojne nuk do jen mē spektatorē, por aktorē kryesorē ne politikēbērje nē Kantonin e Gjenevēs!
Ne Kantonin e Gjenevës jane rretrh 30 mije shqiptare, kryesiht nga Kosova. me te drejte vote jane 16.700 albanofonë. Janë 13 kandidatët shqiptarë nga Gjeneva në zgjedhjet kantonale. Diaspora mobilizohet te votojnë më të mirët me 2 prill te keitj viti, njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch
«Të nderuar miq, bashkatdhetarë, më 2 Prill në Kantonin e Gjenevës mbahen zgjedhjet kantonale për deputetë në këshillin e madh të Gjenevës (Grand Conseill). Në këto zgjedhje konkurojnë 13 kandidat me origjinë shqipëtare. Ftojmë të gjith ata që kan të drejtë vote në këto zgjedhje që të perkrahin kandidatët shqipëtarë, pa dallim partie.» ka thëne fillimisht organizatori Agim Sherifi.
Ndersa Arton Jahiu ne vazhdim duke ftuar mergimatret te votojne sa me shumë ka thenë se « votimi eshte nje proces qytetare dhe i lirë. Pra, votoni kë të duani, votoni më të mirët, veq aman listen mos e hedhni në « poubelle »!.. » 
Gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ka mesuar se ne zgjedhjet kantonale te 2 prillit do ter konkurrojne  13 kandidate te natyralizuar ne zviceran, me origjine shqiptare, te cilet kane lindur ne Zvicer apo vijne nga viset shqiptare nga ballkani.
Këta jane kandidatet shqiptare qe do agrojne per depuete ne zgjdhjet kantonale te të 2 prillit 2023: 1-Xhevrie Osmani, 2-Fitore Duraku, 3-Leonard Ferati, 4-Arber Jahija,  5-Skender Salihi, 6-Hassan Bytyqi, 7-Ardonat Lokaj, 8-Edon Duraku, 9-Sami Gashi, 10-Ismet Kurteshi, 11-Artur Bushi, 12-Bashkim Januzi dhe 13- Denis Aziri
Sonte, ishte ky takimi i parē me bashkatdhetarë nē kuadër të fushatēs zgjedhore pēr Grand Conseil mē 2 prill nē Kantonin e Gjenevēs. Tubimet tjera te radhes vazhdojne…
Për fund, redaksia e gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch, i vetmi medium qe ndoqi ket tubim informatim me kanditatet dhe mergimtaret e Gjeneves ka uruar zgjedhje te lira dhe demokratike, suksese deri ne fitore sidomos kandidateve shqiptare, per te justifkuar deklaratat e autoriteteve zvicerane se shqiptaret vërtetë jane shembull integrimi për komunitetet tjera në Gjenevë dhe Zvicer!
Peut être une image de 11 personnes et intérieur

Derniers articles