20.4 C
Berne
mardi 18/06/2024

Kampioni botëror i karatesë Enver Idrizi – krenaria shqiptare, vlerësohet lart ne Kroaci me titullin: Legjendë e të gjitha kohërave në ballkan!

Shkup, 22 maj -Enver Idrizi është kampion i shumëfishtë në karate dhe i pari shqiptar që ka fituar titullin e kampionit të botës në këtë disiplinë sportive. Enver Idrizi, emër i madh i sportit shqiptar, sot eshte nderuar dhe vlersuar larte nga Kroacia, shkruan gazeta zvicerane në shqip “Le Canton27.ch

Për meritat dhe kontributin që ka dhënë për këtë shtet dje ju nda titulli “LEGJENDË E TË GJITHA KOHËRAVE “ në Kroaci.

Karateisti, kampion boteror i karatesë – shkupjan me prejardhje shiptare nga Kosova, pas largimit nga Maqedonia ai luftoi për reprezentacionin e Kroacisë. Për këtë Enver Idrizi ka merita të mëdha si sportist për të ariturat që ja dha këtij shteti, shkruan gezat zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Titulli iu nda në prezencë të kryetarit të federatës Botërore Antonio Espinosa dhe para 47 kryetarëve dhe përfaqësuesve të federatës Evropiane EKF.

Kampioni i madh i botës, shqiptari dhe revolucionari në karate, Enver Idrizi, shpërblimin e mori nga kryetari Espinosa.

Prezent në këtë ngjarje ishte edhe Presidenti i KOK-ut z.Ismet Krasniqi, kryetari i FVK-së, z Bahri Gjinovci, këshilltari i KOK- ut, z, Besim Aliti dhe sekretari i Federatës së Karatesë së Kosovës, z Nazmi Gashi!

Mos harrojm se Enver Idrizi edhe pse na bën krenar të gjith Shqiptarëve, veçanërisht vendlindjen e tij Shkupin, ai ende nuk ka Shtetësi të vendlindjes së tij.

Derniers articles